in

Belivukovom klanu stvarili glavobolje: Ko su čuveni „Pink panteri“?

Belivukovom klanu stvarili glavobolje: Ko su čuveni „Pink panteri“?
Slatka-Tajna.Eu
Belivukovom klanu stvarili glavobolje: Ko su čuveni „Pink panteri“?

Pripadnici “Balkanskog kartela”, koji su uhapšeni u međunarodnoj akciji policije, saslušani su u petak u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Riječ je o kartelu koji je bio sačinjen od različitih kriminalnih grupa koje su djelovale u Srbiji, među kojima su prednjačili „Pink panteri“, čuveni kradljvci dijamanata, koji su proteklih godina uključeni u lance krijumčarenja narkotika iz Južne Amerike.

Među privedenima ima dobropoznatih imena, poput Mladena Lazarevića, Miroslava Starčevića, Grigorija Peljevića, kao i Dragana Đorđević Gaga, piše nova.rs.

Uhapšeni Lazarević i Antonijević, poznatiji su kao članovi grupe „Pink panteri“, dok je privedeni Peljević odranije poznat široj javnosti i to nakon što je 2015. hapšen sa 3,5 tona kokaina 2015. u Madridu.

Iako su „Pink panteri“ proteklih godina u javnosti označavani kao oni koji su zaduženi za pljačkanje draguljarnica, sve češće se pominju u kontekstu dilovanja droge.

Lazarević označen kao vođa, radio s dvojicom iz BiH

Upravo „Pink Panteri“ su činili okosnicu balkanskog kartela, a Lazarević se pominje u kontekstu vođe.

Njegovo ime pominjalo se i na suđenju klanu Veljka Belivuka, kada se pominjao je njihova meta. Opservacija Lazarevića je trajala duže, znali su gdje živi, a on je imao obezbjeđenje, te je svaki pokušaj napada na njega propao.

Lazarević je ujedno jedan je od trojice državljana Srbije i dvojice njihovih saučesnika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su se sumnjičili za spektakularnu pljačku zlatare u Emiratima iz aprila 2007. godine.

Screenshot

Pljačka se odigrala u tržnom centru „Vafi“ kada su oko 21.00 sat dva „audija“ upala u tržni centar. Vozilo bele boje je parkirano pored draguljarnice „Graf“, dok su crnim vozilom, idući u rivkerc, razlupali izlog zlatare. Potom trojica maskiranih pljačkaša izlaze iz vozila, upadaju u zlataru i za manje od jednog minuta izlaze sa dva džaka punim nakita. Kasnije je procijenjeno da je odnesen nakit u vrijednosti od 10 miliona evra, a snimci akcije kakvu Ujedinjeni Arapski Emirati nisu vidjeli do tada, obišli su svijet.

VIDEO| Uhapšeni najveći balkanski narkobosovi, Europol upao u šifrirane telefone

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Sem njega, u nedavnoj akciji je uhapšen i Dragan Đorđević Gaga, koji je takođe označavan kao „Pink panter“.

„Glamurozne“ pljačke, koje su zadale muke istražiteljima širom Evrope, definitivno su glavna karakteristika grupe kradljivaca dragulja, „Pink pantera“. Ime su dobili davne 2007. tokom istrage više od 100 pljački zlatara širom Evrope, kojima je jedna stvar bila zajednička – u svakoj od njih makar jedan lopov bio je sa teritorije bivše Jugoslavije.

Pomenuta banda i dan danas „operiše“ širom Evrope, a vinovnici su više stotina pljački zlatara. Slove za strah i trepet za svakog vlasnika juvelirnice, ali i za policiju koja im teško ulazi u trag.

Prekookeanski brodovi

Podsjetimo, „Balkanski kartel“ razbijen je u srijedu, kada su na teritoriji Srbije vršena hapšenja. Ova organizovana kriminalna grupa koju čine 20 lica sumnjiči se da je umiješana u međunarodnu trgovinu narkoticima.

Organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.

Pripadnici “Balkanskog kartela” dopremaju drogu prekookeanskim brodovima putem do evropskih luka. Pretpostavke su da grupe unutar tog kartela kontolišu gotovo cijelo tržište kokaina u Evropi.

MUP Srbije

Oružje, milioni evra u burićima i vozila

Podsjetimo, pretresom kuća i stanova pronađeno je dvije snajperske puške, tri automatske puške, automatski pištolj, četiri pištolja, bomba, četiri prigušivača, 24 detonatorske kapisle, pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike, silikonske maske, veća količina novca (samo na jednoj lokaciji u bunkeru, u tri plastična bureta više od 2,7 miliona evra za koji se sumnja da potiče od prodaje droge).

MUP Srbije

Zaplijenjeni su „audi“, „mercedesi“, „bmw“, satovi marki „roleks“, „brajtling“ i drugih skupih brendova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Njemački učio preko TV-a, a sad dobio stipendiju kao nadareni učenik

Njemački učio preko TV-a, a sad dobio stipendiju kao nadareni učenik

Žestoka poruka Hadžića nakon poraza u Trebinju: Ne vraća se vama, vraća se najmilijima!

Žestoka poruka Hadžića nakon poraza u Trebinju: Ne vraća se vama, vraća se najmilijima!