in

Ljubav bez granica: Iz treće smjene umjesto kući pred prostorije Veleža

Ljubav bez granica: Iz treće smjene umjesto kući pred prostorije Veleža
Slatka-Tajna.Eu
Ljubav bez granica: Iz treće smjene umjesto kući pred prostorije Veleža

FK Velež je prošle godine dočekao prvi trofej u novijoj klupskoj historiji, kada je osvojen Kup BiH pobjedom nad Sarajevom u Zenici. Godinu dana kasnije, mostarski ponos igra novo finale, ovaj put protiv gradskog rivala i aktuelnog prvaka BiH, Zrinjskog.

Utakmica se ponovo igra u Zenici, na stadionu Bilino polje, a navijači se već uveliko spremaju za meč sezone. Klubovima je pripalo po 3.000 ulaznica, a navijači Veleža po svaku cijenu žele do papirića vrijednog historije i dugog sjećanja.

Ulaznice se u prodaji puštaju danas od 10 sati u službenim prostorijama kluba na adresi Adema Buća 6 (Cernica), ali oni najuporniji stoje u redovima još od jutros, nekoliko sati prije nego je krenula zvanična prodaja.

Iz FK Velež su objavili da “zbog ograničenosti broja ulaznica i zbog uslovljenosti od strane nadležne institucije, donesena je odluka da ulaznicu mogu kupiti isključivo članovi FK Velež uz predočenu člansku kartu, a uz jednu člansku kartu će se moći kupiti jedna ulaznica”.

Navijači Veleža satima prije početka zvanične prodaje ulaznica stoje u redu pred prostorijama kluba

Ulaznica je premalo koliko bi navijača Veleža htjelo u srijedu biti u Zenici i bodriti Rođene na putu prema novom trofeju.

Iako je sastav Rođenih sinoć desetkovan odigrao 3:3 s Igmanom kod kuće, euforija nije splasnula, a navijači pokazuju da je za njih Velež poput religije.

Pokazuje to fotografija jutros ispred prostorija kluba gdje je i staro i mlado čekalo u redu da kupi ulaznicu. Neki su radili noćne smjene, pa u šest ujutro umjesto kući, otišli po ulaznicu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










FK Velež je posljednjih godina postao jedan od najboljih timova u državi iako je prethodno imao teške godine, vraćao se iz ponora, a sada želi da nastavlja pisati stranice historije kluba kojeg vole i brojni neutralni navijači širom regije zbog njegove blistave i duge historije i brojnih velikana koje je iznjedrio, ali i navijača za koje se uvijek smatralo da su posebni.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U slučaju osvajanja Kupa, Velež će opet igrati u Evropi, a istovremeno u preostala dva kola Rođeni imaju šansu da i kroz prvenstvo dođu do cilja, iako će to biti mnogo teže s obzirom da je smješten na peto mjesto sa 45 bodova.

Do kraja sezone, osim spomenute utakmice sa Zrinjskim koja se igra u srijedu u 18 sati u Zenici, Velež će još igrati derbi sa Sarajevom u nedjelju, a zatim za kraj sezone gostuje Posušju.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KARLEUŠA PRAVA ATOMSKA BOMBA: Izbacila jake atribute

KARLEUŠA PRAVA ATOMSKA BOMBA: Izbacila jake atribute

Apple potaknuo optimiste, banke i dalje razlog za brigu

Apple potaknuo optimiste, banke i dalje razlog za brigu