in

ŽIVOT PIŠE DRAME: Priča o Breginoj Anki i danas izaziva jezu

ŽIVOT PIŠE DRAME: Priča o Breginoj Anki i danas izaziva jezu
Slatka-Tajna.Eu

Pjevačicu, porijeklom iz Rumunije, Anku Pop, javnost će pamtiti po duetu sa Goranom Bregovićem “Ederlezi”, svojevrsnoj obradi “Đurđevdana”. Njen život je bio težak od najranijeg djetinjstva, a bio je ispunjen turbulencijama do samog kraja.

Naime, nakon što su ronioci pronašli njen automobil poslije stravične saobraćajne nesreće u kojoj je izgubila život, službenici hitne pomoći identificirali su tijelo pjevačice kojoj su svi predviđali veliku muzičku karijeru.

Anka je rođena 22. oktobra 1984. godine. Iz Rumunije je sa porodicom izbjegla 1987. godine i preselila se u tadašnju Jugoslaviju, a samo nekoliko mjeseci kasnije sa porodicom je emigrirala u Kanadu.

– Iz Rumunije smo pobjegli preko Dunava, koji je bio veoma hladan jer je bio decembar. Vojnici su čak pucali na nas. Srećom, ja sam bila veoma mala i jedino mi je bilo važno da se ne pokvasim – pričala je ona svojevremeno.

– Sjećam se igre među borovima s drugom izbjegličkom decom. Srbija je bila divna! Srbija je tada bila raj u odnosu na našu državu koju je predvodio Čaušesku – prisjećala se Anka.

Anka je svojevremeno otkrila kako je došlo do saradnje sa Goranom Bregovićem.

– Upoznala sam Gorana Bregovića 2008. godini. Dopale su mu se moje pjesme, pa je sa mnom sarađivao na singlu “Ljubomorno čudovište”, gdje se i pojavljuje u spotu. Uradili smo i nekoliko koncerata zajedno. Njegova radna etika i to kako je organizovan na nastupima je nešto nevjerovatno. A i veoma je zgodan i harizmatičan, ima izgled rok zvijezde – pričala je tada pjevačica.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U decembru 2018. godine pronađena je mrtva u 34. godini nakon što je njen auto misteriozno završio u Dunavu.

Službenici hitne pomoći identificirali su njeno tijelo nakon što su ronioci pronašli njen automobil na jugozapadu Rumunije. Policija je za pjevačicin nestanak saznala od njene sestre koja je pozvala policiju nakon što se nije pojavila u porodičnom domu.

Anka se udavila svega nekoliko kilometara od porodične kuće.

(Express/Espreso)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Jedan trijumf dijeli Makabi Haifu od titule

Jedan trijumf dijeli Makabi Haifu od titule

Svjetlost i toplina: Vaš dom u bojama proljeća

Svjetlost i toplina: Vaš dom u bojama proljeća