in

Svjetlost i toplina: Vaš dom u bojama proljeća

Svjetlost i toplina: Vaš dom u bojama proljeća
Slatka-Tajna.Eu

Početak proljeća inspirira nas da duboko udahnemo i počnemo iznova. Možda je to znak da damo novi život prostoru u kojem boravimo. Kako se vrijeme zagrijava, trendovi proljetnog ukrašavanja su isključivo boje. Vidjet ćemo više svijetlih, šarenih uzoraka i velikih cvjetova u tkaninama, materijalima i tapetama. Ove godine vidimo pokret prema kreativnim, šarenim kuhinjama. Ne možemo sa sigurnošću reći da je era potpuno bijele kuhinje završila, ali vidimo povećanu potražnju za nečim malo posebnim. Mnogo plavih i zelenih – čak i nježnih, sofisticiranih ružičastih boja dominiraju u interijer magazinima ove sezone. Drugi veliki trend moderne kuhinje je oslanjanje na „skrivene uređaje“. Kako kuhinje postaju centralno mjesto za druženje i zabavu koliko i prostor za kuhanje, skrivanje onoga što kuhinju čini kuhinjom postaje sve popularnije.

Koristite prirodno zelenilo kao akcente. Grane trešnje tek počinju cvjetati, zatim jorgovani i još proljetnog cvijeća. A rezano zelenilo je uvijek najbolja opcija kada je riječ o dizajnu interijera u proljetnom maniru.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ako vam je potrebna opuštajuća distrakcija, evo trendova u kojima možete tražiti inspiraciju i udobnost ove sezone: biofilni dizajn, kreveti s baldahinom, geometrijski uzorci i zeleni akcenti. Biofilni dizajn smanjuje stres, a istovremeno poboljšava raspoloženje, kognitivne funkcije i kreativnost. Ali, zeleni naglasci se ne pojavljuju samo u obliku biljaka, oni su, također, u komadima namještaja. Budući da je zelena jedna od najsmirujućih boja, sjajan je izbor za svaku sobu. Kreveti s baldahinom su dekorativni i daju dodatnu razinu vizuelnog interesa, a čini se da se geometrijski uzorci uvijek vraćaju na popis trendova, budući da je simetrija sama po sebi lijepa.

The post Svjetlost i toplina: Vaš dom u bojama proljeća appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ŽIVOT PIŠE DRAME: Priča o Breginoj Anki i danas izaziva jezu

ŽIVOT PIŠE DRAME: Priča o Breginoj Anki i danas izaziva jezu

HEROJIMA SE LICE NE KRIJE: Karleuša ponovo udarila nakon jezivih tragedija

HEROJIMA SE LICE NE KRIJE: Karleuša ponovo udarila nakon jezivih tragedija