in

Na Happyju prikazan spot koji promoviše ubistvo, Vučić: Ovo je gledao dječak K.

Na Happyju prikazan spot koji promoviše ubistvo, Vučić: Ovo je gledao dječak K.
Slatka-Tajna.Eu
Na Happyju prikazan spot koji promoviše ubistvo, Vučić: Ovo je gledao dječak K.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u ponedjeljak je tokom gostovanja na prorežimskoj televiziji Happy TV govorio o influenseru, koji je, po njemu, bio uzor dječaka K.K. osumnjičenom za masakr u Osnovnoj školi u Beogradu. Ova televizija je tokom Vučićevog gostovanja pustila i video ovog influensera.

Vučić je sinoć za inspiriranje 13-godišnjeg ubice iz škole okrivio izvjesnog influensera koji je, kako je naveo, “govorio da hejtere treba ubiti”.

“Moje pitanje za vas, jeste li vidjeli koliko na društvenim mrežama imate sadržaja, onih koji su najpopularniji, s milionima pregleda i u našoj zemlji, koji govore kako hejteri trebaju biti ubijeni? Ja ću to sutra pokazati naciji. Recimo, ubica je bio baš pratilac tog jednog. Hoćete da uhapsimo tog čovjeka odmah i osudimo na 15 godina jer ovaj čovjek pokazuje kako ubija, a ovaj drugi (Golubović) je pričao gluposti neke o svojim starim danima i ne znam čemu sve? A ovaj mali ga je pratio baš na društvenim mrežama, imamo dokaze za to. Niste to još vidjeli? Obavještavam vas. Vidjet ćete to sutra navečer”, rekao je ranije Vučić, prenosi Index.

Srbijanski tabloidi: Priveden tiktoker koji je inspirirao 13-godišnjeg ubicu, hrvatski je državljanin

Inače, tabloidi iz Srbije sinoć su objavili kako je priveden tiktoker iz Novog Sada. Tvrde da je on inspirirao K.K. videom u kojem je odglumio svojevrsnu filmsku scenu likvidiranjem osobe snajperom. Inače, na početku snimke stoji oznaka kako video nema veze sa stvarnim događajima. No dio srbijanskih medija, dodatno ohrabren Vučićevim nastupom, objavio je da su upravo taj video i taj tiktoker inspirirali ubicu iz beogradske škole.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Naveli su da je tiktoker – hrvatski državljanin.

Screenshot

Emitirali video influencera kojeg je, tvrdi Vučić, pogledao dječak ubica

Potom je u emisiji prikazan video objavljen na kanalu kojeg je, tvrdi Vučić, pratio i dječak ubica iz beogradske škole. U videu je influenser odglumio svojevrsnu filmsku scenu likvidiranjem osobe snajperom.

“Teško je pronaći uzočnu vezu, ali ovo je ono što je gledao dječak ubica”, rekao je Vučić, dodavši: “Mi moramo pronaći rješenje za ovo, ali to ne smije biti cenzura. Oni kažu da to promoviše nasilje, ali sve promoviše nasilje. I filmovi promovišu nasilje, Al Pacinovi filmovi promovišu nasilje… Moje pitanje je – a šta da radimo? Nemoguće je da to bude drugačije”.

Vučić je također tokom gostovanja govorio i o protestima koji su danas održani širom Srbije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

OD KARLEUŠE NI TRAGA NI GLASA: Evo s kim je Duško Tošić UHVAĆEN u Rimu, DOKAZ se širi BRZINOM SVJETLOSTI – Senzacija

OD KARLEUŠE NI TRAGA NI GLASA: Evo s kim je Duško Tošić UHVAĆEN u Rimu, DOKAZ se širi BRZINOM SVJETLOSTI – Senzacija

Jedan trijumf dijeli Makabi Haifu od titule

Jedan trijumf dijeli Makabi Haifu od titule