in

Ljeto 2023: Gdje pronaći kombinaciju prekrasnih plaža i povoljnih cijena?

Ljeto 2023: Gdje pronaći kombinaciju prekrasnih plaža i povoljnih cijena?
Slatka-Tajna.Eu
Ljeto 2023: Gdje pronaći kombinaciju prekrasnih plaža i povoljnih cijena?

Ako tražite destinaciju za ljetni odmor koja je istovremeno i prekrasna i pristupačna, ne brinite – postoji mnoštvo opcija. Od plaža u Aziji do europskih gradova, svijet je prepun predivnih destinacija koje su povoljne za ljetovanje. U nastavku ćemo vam predstaviti neke od najboljih opcija za najljepše, a najjeftinije ljetovanje na svijetu. Naravno troškovi putovanja do udaljenih destinacija povećaće ukupne izdatke.

Otkrijte prekrasne plaže i kulturnu baštinu Tajlanda

Canva.com

Kada je riječ o smještaju u Tajlandu, možete pronaći izbor hotela, hostela i privatnih smještaja. Prosječna cijena smještaja u nekom od popularnih turističkih gradova kao što su Phuket, Krabi i Koh Samui kreće se od 10-30 eura po noći. Hrana u Tajlandu je vrlo ukusna i jeftina, a možete pronaći obroke po cijenama od oko 2-5 eura. Osim prekrasnih plaža, u Tajlandu možete posjetiti hramove, budističke svetilišta, otoke i mnoge druge atrakcije.

Pet najbolje ocjenjenih hotela na Tajlandu na stranici Booking

  1. Banyan Tree Phuket – ocjena 9.1/10

  2. Renaissance Koh Samui Resort & Spa – ocjena 9.0/10

  3. The Chava Resort – ocjena 9.0/10

  4. Le Meridien Koh Samui Resort & Spa – ocjena 8.9/10

  5. Anantara Mai Khao Phuket Villas – ocjena 8.8/10

Otkrijte ljepote Grčke

Canva.com

U Grčkoj, možete birati između hotela, apartmana i vila. Cijene se razlikuju ovisno o lokaciji i sezoni, a prosječna cijena smještaja u popularnim destinacijama kao što su Santorini, Mykonos i Kreta kreće se od 30-60 eura po noći. Hrana u Grčkoj je ukusna i raznolika, a možete pronaći ukusne obroke po cijenama od oko 8-12 eura. U Grčkoj možete posjetiti prekrasne plaže, antičke ruševine, arheološke muzeje i mnoge druge atrakcije.

Pet najposjećenijih destinacija u Grčkoj:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










  1. Atina – glavni grad Grčke i poznat po svojoj povijesnoj i kulturnoj baštini, uključujući Akropolu, Partenon i Muzej akropole.

  2. Santorini – jedan od najpopularnijih grčkih otoka s prekrasnim bijelim kućama i plavim kupolama koje stoje na liticama, vulkanskim plažama i spektakularnim zalascima sunca.

  3. Kreta – najveći otok u Grčkoj s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom, prekrasnim plažama, planinama i fantastičnom kuhinjom.

  4. Rodos – otok poznat po svojoj srednjovjekovnoj povijesti i Zidinama, fantastičnim plažama, kristalno čistom moru i brojnim arheološkim nalazištima.

  5. Mikonos – otok poznat po svom noćnom životu, prekrasnim bijelim kućama i uskim ulicama, spektakularnim plažama i vrhunskim restoranima.

Nama dalek ali prekrasan – Portugal

Portugal nudi prekrasne plaže, bogatu povijest i kulturu, te odličnu hranu i vino. Cijene smještaja u Portugalu su pristupačne, a možete pronaći smještaj po cijenama od oko 30-50 eura po noći u popularnim gradovima kao što su Lisabon, Porto i Albufeira. Hrana u Portugalu je ukusna i raznolika, a možete pronaći obroke po cijenama od oko 5-10 eura. Osim prekrasnih plaža, Portugal nudi i mnoge druge atrakcije kao što su srednjovjekovni dvorci, crkve, vinogradi i prirodni parkovi.

Najjeftiniji način za putovanje iz Bosne i Hercegovine do Portugala obično je zračnim putem. Postoji nekoliko opcija za pronalaženje najpovoljnije karte za let:

Tražite unaprijed: Kupovina avionske karte nekoliko mjeseci unaprijed obično je najjeftinija opcija. Pregledajte cijene karata za nekoliko mjeseci unaprijed kako biste pronašli najbolju cijenu.

Koristite tražilice za let: Postoje web stranice poput Skyscanner, Kayak, Expedia i drugih koje omogućuju pregled cijena karata za let između različitih zračnih luka i odabir najjeftinije opcije.

Pronađite niske cijene tijekom sezonskih rasprodaja: Ponekad aviokompanije nude popuste tijekom sezonskih rasprodaja. Budite spremni pratiti cijene i iskoristiti popuste kad god ih vidite.

Razmotrite alternativne zračne luke: Letenje u manje poznate zračne luke u Portugalu može biti jeftinija opcija nego letenje u velike gradove poput Lisabona ili Porta.

Uz sve to, možete razmotriti i druge načine prijevoza, poput autobusa ili automobila. Međutim, putovanje avionom obično je najbrži i najpovoljniji način dolaska u Portugal iz Bosne i Hercegovine. Povrtana avionska karta do Lisabona iz Sarajeva košta oko 1.000 KM, dosta jeftinije možete proći ako “kopčate” jeftine WizzAir letove iz Tuzle sa nekim od letova prema Lisabonu iz evropskih gradova.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Vratite sjaj zagorjelom posuđu za 30 sekundi (VIDEO)

Vratite sjaj zagorjelom posuđu za 30 sekundi (VIDEO)

'Otvoreni Balkan' preko Banjaluke zaobilazi Sarajevo

'Otvoreni Balkan' preko Banjaluke zaobilazi Sarajevo