in

Romcom-core gorući trend u 2023. godini po procjeni Pinteresta

Romcom-core gorući trend u 2023. godini po procjeni Pinteresta
Slatka-Tajna.Eu

Nova sezona je zvanično pred nama, zima prelazi u proljeće, cvijeće je počelo da cvjeta, a sunce kasnije zalazi. Jedan od načina koji olakšava ovu tranziciju jeste uređenje doma. Preciznije objašnjeno, napravite sitne izmjene koje će u fokus staviti novu sezonu – izbacite sve elemente koji asociraju na zimu. Tranzicija na novo godišnje doba će biti lakša jer ćete ići u korak s prirodom.

Do proljeća je ostalo još samo nekoliko dana, te svoj prostor svakodnevno možete da osvježavate sitnicama. Unesite dašak sunca i prirode, a do sljedeće zime sklonite sve što vas asocira na hladno doba.

Upravo, jedno od takvih uređenja je i romcom-core.

Romcom-core je nedavno predstavljen u izvještaju Pinteresta za 2023. godinu te se očekuje se da će ovaj trend da zavlada i svijetom mode.

Kristalna kugla popularne platforme Pinterest često ima visok procenat pogodaka najvećih trendova godine. Osim što je zabavno, i korisno je mnogima koji žele pokrenuti svoj posao, proizvoditi kreativan sadržaj, pomalo su trendseteri ili jednostavno obožavaju mini-prozore u budućnost.

Tako u svom predviđanju trendova za ovu godinu donose romcom-core.

Prostor ukrasite nijansama šerbeta poput razigrane ružičaste i sunčanožute. Boja igra važnu ulogu u dizajnu enterijera i toga su svjesni i profesionalci i oni koji uređuju samo vlastiti dom. Svaka boja može u potpunosti transformisati sobu; može postaviti ton sobe, raspoloženje i opšti ambijent.

Takođe ima moć pružiti iluziju većeg prostora ili učiniti da se prostor čini manjim nego što zapravo jest.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kada pričamo o ovom trendu, svježe cvijeće stavite u fokus, za spavaću sobu odaberite toplu nijansu ili cvjetnu posteljinu i ne izbjegavajte ukrase i čipku, koji će poboljšati cjelokupan utisak.

Jedan od načina da se postigne romcom-core je kroz grupisanje. Radi se o metodi uređivanja doma koji uključuje postavljanje vaših omiljenih stvari u uglove kuće. Pojedine od tih stvari mogu biti starinske sitnice, svijeće, knjige i fotografije. Ukoliko na pravi način realizujete ovu metodu, vaš dom će ispričati pravu priču o vašoj ličnosti. Za milenijalce ovo može biti i nostalgičan trend, no sada ljudi traže više od estetike: žele onu energiju glavnog lika koja je definisala filmsku industriju dvijehiljaditih integrisati u vlastitu stvarnost.

Mnogi kažu da je romcom-core trend došao upravo kao osvježenje nakon ere bež nijansi, a poklopio se i s velikim iščekivanjem filma “Barbie” (2023) Grete Gervig. Scene Margot Robi i Rajana Rejnoldsa kao Barbi i Kena obišle su društvene mreže, a odjeveni u vibrantne, roze nijanse, šarene košulje, glomazne bijele čizme izgledaju zabavno.

Ova enterijer priča je počela kad je “Matte” u čast 60. godina od izlaska kultne lutke najavio saradnju s američkim brendom namještaja “Joybird”. Lansirali su komade koji bi se savršeno uklopili u Barbikinu kuću iz snova, a sve je, dakako, u stilu šezdesetih godina. Pastelni detalji, vibrantne boje i zanimljivi komadi tipični za šezdesete kod mnogih su, barem ako je suditi prema komentarima, probudili nostalgiju i radost. Hrabri kontrasti, elegancija, beskrajne stilske mogućnosti – tako bi se, otprilike, mogao sažeti ovaj trend.

Boje su jake, retro, ali prevučene u moderno ruho, i ne svodi se sve samo na ružičastu. Zagasitoplava, ljubičasta, pa čak i bež podignuta zlatnim detaljima, zaštitni su znak ovog trenda.

No, pametno je ograničiti se na početku, ne želite završiti s previše ružičastih detalja koji će vam zagušiti prostor, ružičastom sofom, komodom… Odaberite svega nekoliko većih komada, a onda se bacite na detalje. S ovim uređenjem možete da budete na jako skliskom terenu budući da lako može otići u kič. Zato se potrudite izabrati detalje koji će se slagati s već klasičnim komadima koji se nalaze u vašem prostoru. Uostalom, kad su veći komadi namještaja u pitanju, svako će vam savjetovati da birate svevremenske koji nikad ne izlaze iz mode. Dodaci su ti koji vam daju kreativnu slobodu.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zvao da čestitam dan republike pa ne bi nikoga

Zvao da čestitam dan republike pa ne bi nikoga

Mina u riječkoj luci otegljena na lokaciju neutralizacije

Mina u riječkoj luci otegljena na lokaciju neutralizacije