in

Romcom-core gorući trend u 2023. godini po procjeni Pinteresta

Romcom-core gorući trend u 2023. godini po procjeni Pinteresta
Slatka-Tajna.Eu

Nova sezona je zvanično pred nama, zima prelazi u proljeće, cvijeće je počelo da cvjeta, a sunce kasnije zalazi. Jedan od načina koji olakšava ovu tranziciju jeste uređenje doma. Preciznije objašnjeno, napravite sitne izmjene koje će u fokus staviti novu sezonu – izbacite sve elemente koji asociraju na zimu. Tranzicija na novo godišnje doba će biti lakša jer ćete ići u korak s prirodom.

Do proljeća je ostalo još samo nekoliko dana, te svoj prostor svakodnevno možete da osvježavate sitnicama. Unesite dašak sunca i prirode, a do sljedeće zime sklonite sve što vas asocira na hladno doba.

Upravo, jedno od takvih uređenja je i romcom-core.

Romcom-core je nedavno predstavljen u izvještaju Pinteresta za 2023. godinu te se očekuje se da će ovaj trend da zavlada i svijetom mode.

Kristalna kugla popularne platforme Pinterest često ima visok procenat pogodaka najvećih trendova godine. Osim što je zabavno, i korisno je mnogima koji žele pokrenuti svoj posao, proizvoditi kreativan sadržaj, pomalo su trendseteri ili jednostavno obožavaju mini-prozore u budućnost.

Tako u svom predviđanju trendova za ovu godinu donose romcom-core.

Prostor ukrasite nijansama šerbeta poput razigrane ružičaste i sunčanožute. Boja igra važnu ulogu u dizajnu enterijera i toga su svjesni i profesionalci i oni koji uređuju samo vlastiti dom. Svaka boja može u potpunosti transformisati sobu; može postaviti ton sobe, raspoloženje i opšti ambijent.

Takođe ima moć pružiti iluziju većeg prostora ili učiniti da se prostor čini manjim nego što zapravo jest.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kada pričamo o ovom trendu, svježe cvijeće stavite u fokus, za spavaću sobu odaberite toplu nijansu ili cvjetnu posteljinu i ne izbjegavajte ukrase i čipku, koji će poboljšati cjelokupan utisak.

Jedan od načina da se postigne romcom-core je kroz grupisanje. Radi se o metodi uređivanja doma koji uključuje postavljanje vaših omiljenih stvari u uglove kuće. Pojedine od tih stvari mogu biti starinske sitnice, svijeće, knjige i fotografije. Ukoliko na pravi način realizujete ovu metodu, vaš dom će ispričati pravu priču o vašoj ličnosti. Za milenijalce ovo može biti i nostalgičan trend, no sada ljudi traže više od estetike: žele onu energiju glavnog lika koja je definisala filmsku industriju dvijehiljaditih integrisati u vlastitu stvarnost.

Mnogi kažu da je romcom-core trend došao upravo kao osvježenje nakon ere bež nijansi, a poklopio se i s velikim iščekivanjem filma “Barbie” (2023) Grete Gervig. Scene Margot Robi i Rajana Rejnoldsa kao Barbi i Kena obišle su društvene mreže, a odjeveni u vibrantne, roze nijanse, šarene košulje, glomazne bijele čizme izgledaju zabavno.

Ova enterijer priča je počela kad je “Matte” u čast 60. godina od izlaska kultne lutke najavio saradnju s američkim brendom namještaja “Joybird”. Lansirali su komade koji bi se savršeno uklopili u Barbikinu kuću iz snova, a sve je, dakako, u stilu šezdesetih godina. Pastelni detalji, vibrantne boje i zanimljivi komadi tipični za šezdesete kod mnogih su, barem ako je suditi prema komentarima, probudili nostalgiju i radost. Hrabri kontrasti, elegancija, beskrajne stilske mogućnosti – tako bi se, otprilike, mogao sažeti ovaj trend.

Boje su jake, retro, ali prevučene u moderno ruho, i ne svodi se sve samo na ružičastu. Zagasitoplava, ljubičasta, pa čak i bež podignuta zlatnim detaljima, zaštitni su znak ovog trenda.

No, pametno je ograničiti se na početku, ne želite završiti s previše ružičastih detalja koji će vam zagušiti prostor, ružičastom sofom, komodom… Odaberite svega nekoliko većih komada, a onda se bacite na detalje. S ovim uređenjem možete da budete na jako skliskom terenu budući da lako može otići u kič. Zato se potrudite izabrati detalje koji će se slagati s već klasičnim komadima koji se nalaze u vašem prostoru. Uostalom, kad su veći komadi namještaja u pitanju, svako će vam savjetovati da birate svevremenske koji nikad ne izlaze iz mode. Dodaci su ti koji vam daju kreativnu slobodu.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zvao da čestitam dan republike pa ne bi nikoga

Zvao da čestitam dan republike pa ne bi nikoga

Mina u riječkoj luci otegljena na lokaciju neutralizacije

Mina u riječkoj luci otegljena na lokaciju neutralizacije