in

Novi vizuelni identitet Sparkasse Banke

Novi vizuelni identitet Sparkasse Banke
Slatka-Tajna.Eu
Novi vizuelni identitet Sparkasse Banke

Sparkasse Banka je sa novom kampanjom simboličnog naziva „Iza vas stoji banka za snove u boji“ predstavila novi korporativni dizajn koji je od ove godine u primjeni na nivou cijele Erste i Sparkasse grupacije širom Evrope. Višebojni identitet i optimiziran logotip u bijeloj boji su osnova nove, modernizovane i digitalnom svijetu prilagođene prezentacije Sparkasse brenda.

Sparkasse logotip zadržava svoju prepoznatljivu formu i znak „S“, ali će biti osvježen u dizajnu te će se moći vidjeti u bijeloj (monohromatskoj) izvedbi na nizu boja. Time vizuelni nastup ove banke dobija jednu privlačnu, razigranu dimenziju koja privlači pažnju posebno na digitalnim medijima.

Zasluge za strateški razvoj novog vizuelnog identiteta Erste i Sparkasse grupacije pripadaju agenciji Jung fon Mat.

Jednostavnije, brže, intuitivnije

Elmira Lalić, direktorica marketinga Sparkasse Banke pojašnjava bit novog korporativnog dizajna: „Promjena vizuelnog identiteta naše grupacije i Sparkasse Banke u BiH, i način na koji je on koncipiran, ustvari odražava naš sveukupan poslovni koncept i smjer. To prije svega znači spremnost da mijenjamo sebe, da gradimo još jači fokus na naše klijente i  dobrobit zajednice u kojoj poslujemo, i znači jedan drugačiji, pozitivan pogled u budućnost. I naš korporativni dizajn treba doprinijeti tome da ljudi osjete i prepoznaju naše vrijednosti kao kompanije – koloritan, jednostavan, intuitivan nastup prilagođen očekivanju čovjeka i digitalnom svijetu će i naš brend učiniti bližim i pristupačnijim”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Pet namirnica koje snižavaju nivo holesterola u krvi

Pet namirnica koje snižavaju nivo holesterola u krvi

Načelno ima dovoljno liječnika, ali nisu dobro raspoređeni

Načelno ima dovoljno liječnika, ali nisu dobro raspoređeni