in

Spezia kaznila promašaje Intera, Džeko odigrao pola sata

Spezia kaznila promašaje Intera, Džeko odigrao pola sata
Slatka-Tajna.Eu
Spezia kaznila promašaje Intera, Džeko odigrao pola sata

Novo kolo u Seriji A otvoreno je u petak utakmicom između Spezije i Intera, a meč je završen rezultatom 2:1 za domaće.

Prvu šansu u 4. minuti je imao Inter. Martinez je šutirao sa distance, a njegov udarac je sjajno odbranio golman Dragowski. Nekoliko minuta kasnije Inter dobija penal. Caldara je neoprezno startovao u šesnaestercu na D’Ambrosija, a glavni sudija je nakon VAR provjere dosudio penal. Martinez je preuzeo odgovornost i pucao u desnu stranu, ali Dragowski je odlično zaustavio šut. U 15. minuti Spezija je kreirala prvu ozbiljniju akciju, ali je odbrana Intera na vrijeme otklonila opasnost.

REUTERS/Massimo Pinca

Inter je dominirao na početku susreta, tražio je gol, ali bez uspjeha. U 20. minuti su gosti imali najbolju priliku. D’Ambrosio je probio po desnoj strani, dodao za Martineza čiji šut opet brani Dragowski. Nakon toga mirniji period utakmice sve do polovine prvog poluvremena kada je Lukaku šutirao iz izgledne pozicije, ali tri igrača Spezije blokiraju šut.

Malo nakon toga udarac Mkhitaryana sa vrha šesnaesterca odlazi preko gola. Najbolju priliku za domaće imao je Agudelo koji je napravio dobar prodor i šutirao iz mrtvog ugla, a lopta pogađa prečku gola Handanoviča.

Golman Spezije je pružio fantastičnu partiju u prvom dijelu te je najzaslužniji za to što je Spezija sačuvala mrežu u prvom poluvremenu. U 41. minuti je odlično reagovao i opet zaustavio šut Martineza.

REUTERS/Massimo Pinca

Prvi dio je završen bez golova.

Ekipa Simonea Inzaghija furiozno započinje drugi dio, Lautaro je na početku zatresao mrežu domaćih, ali je VAR tehnologija poništila pogodak.

Kako to obično bude u fudbalu, Inter je kažnjen nakon svih promašaja. Brz kontranapad Spezije, Nzola dodaje za Maldinija koji rutinski pogađa za veliko slavlje domaćih navijača.

Nakon primljenog pogotka, Nerrazzuri su krenuli još ofanzivnije prema golu domaćih. U 69. minuti sa velike udaljenosti pokušao je Calhanoglu ali lopta odlazi pored gola. U 85. minuti Inter stiže do poravnanja nakon što je dosuđen drugi penal na utakmici. Ovaj put je siguran izvođač bio Lukaku.

REUTERS/Massimo Pinca

No, to nije bio kraj uzbuđenjima. Već u narednom napadu dosuđen je penal za Speziju koji u pogodak za 2:1 pretvara Nzola. U sudijskoj nadoknadi pokušao je Džeko, ali njegov šut blokira odbrana domaćih. Na kraju veoma bitna tri boda za Speziju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Tražite savršen poslovni poklon? – Business Magazine

Tražite savršen poslovni poklon? – Business Magazine

AMIR I JUKA PUBG NAJBOLJI NAJSMJESNIJI MOMENTI

AMIR I JUKA PUBG NAJBOLJI NAJSMJESNIJI MOMENTI