in

Hladna ili voda sobne temperature – kakvu je bolje piti? / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konzumacija dovoljne količine vode neophodna je za opstanak svih bića, a što je bolje za zdravlje – hladna ili voda sobne temperature, otkrivamo u nastavku.

Najmanje osam čaša vode dnevno 

Stručnjaci preporučuju piti najmanje osam čaša vode dnevno, a ponekad se povede rasprava je li bolje piti hladnu vodu ili onu sobne temperature.

  / Ilustracija 

Hladnom vodom smatra se ona čija je temperatura između 0 i 3 Celzijeva stupnja. Što se tiče vode sobne temperature, ona se obično kreće između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva.

Ne postoji velika ili znanstveno dokazana prednost odabira vode sobne temperature, ali iz nekog razloga u mnogim se kulturama smatra dobrim ponekad piti toplu vodu.

Topla voda na prazan želudac dobra za probavu

Na primjer, ajurvedska medicina predlaže pijenje tople vode, posebno ujutro i na prazan želudac, jer se smatra da je dobra za probavni trakt.

  / Ilustracija

Naravno, ponekad našem tijelu treba hladna voda, na primjer, u vrućim ljetnim danima. Također, stručnjaci savjetuju da sat ili dva prije obroka popijete čašu tople vode.

Prije obroka popijte čašu tople vode 

U studiji objavljenoj u Journal of the International Society of Sports Nutrition, sportaši koji su nakon treninga pili hladnu vodu u prosjeku su imali nižu tjelesnu temperaturu pa su uspjeli odgoditi porast temperature tijekom vježbanja.

Ako planirate trčati tijekom vrućih ljetnih dana, onda je hladna voda bolji izbor, kažu stručnjaci.

  / Foto: Dadoni –  Fotobaza.ba

Bez obzira na vaše preferencije – hladnu ili vodu sobne temperature – važno je redovno i svakodnevno piti vodu, a što se tiče njene temperature, odaberite onu koja će vas potaknuti da je ponovo pijete, piše Ljepota&Zdravlje.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mostar bogatiji za devet novih biznisa

Kako nas kafa drži budnima?