in

Srijeda barem djelomice sunčana, većinom suha, ponegdje mraz, magla

Srijeda barem djelomice sunčana, većinom suha, ponegdje mraz, magla
Slatka-Tajna.Eu
Srijeda barem djelomice sunčana, većinom suha, ponegdje mraz, magla

Dragoslav Dragojlović

Foto: Vrijeme / HRT

“U srijedu barem djelomice sunčano, uz hladno jutro, osobito na kopnu, dok će na Jadranu još biti bure i sjevernog vjetra, na otvorenome i sjeverozapadnog.

U četvrtak prolazno naoblačenje s mjestimičnom kišom, u gorju i snijegom, kojeg bi ponegdje moglo biti i u nizinama.

U petak i subotu uglavnom suho te ponovno barem djelomice sunčano i toplije, uz većinom umjereno jugo i jugozapadnjak, a od nedjelje promjenjivo, mjestimice s kišom.”, sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za kratku HRT-ovu emisiju “Vrijeme” uoči “Dnevnika” u 19 sati pripremio mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

U nastavku slijedi Dragoslavova detaljnija, u utorak poslijepodne aktualna prognoza po područjima za sljedeće dane, koja se, zajedno s ostalim prognozama meteorologa – prognostičara Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze DHMZ-a, može spoznati i u HRT METEO aplikaciji.

Srijeda većinom suha, barem djelomice sunčana, ujutro ponegdje mraz, magla

Mr. sc. Dragoslav Dragojlović: “U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano. Većinom oblačno na krajnjem istoku, gdje još može pasti i malo kiše. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 3 °C, a najviša dnevna između 6 i 8 °C.

Podjednaka dnevna temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj, a jutarnja će biti osjetno niža – i do -3 °C. Bit će djelomice sunčano, ujutro ponegdje s kratkotrajnom maglom.

Na sjevernom Jadranu i u gorju barem djelomice sunčano. Uz obalu će ujutro puhati umjerena do jaka bura, a zatim prema otvorenome moru sjeverni vjetar. Jutro u gorju hladno, uz mraz i temperaturu zraka od -5 do -2 °C, dok će uz obalu biti između 2 i 5 °C. Najviša dnevna u gorju oko 6 °C, na moru između 11 i 13 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali i vjetrovito. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 3 °C, uz obalu između 6 i 8 °C, a dnevna od 9 do 14 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, uz prevladavajuče sunčano, samo ponegdje uz povećanu naoblaku. Puhat će umjeren, prema otvorenome moru i jak sjeverozapadni vjetar.”

U nastavku tjedna promjenjivo

U četvrtak u unutrašnjosti prolazno naoblačenje, mjestimice s kišom, u gorju susnježicom i snijegom, kojeg ponegdje može biti i u nizinama. U petak i subotu promjenjivo oblačno, a ponegdje su moguće i slabe oborine, i to uglavnom u gorskim krajevima. Temperatura zraka u postupnom porastu.

Na Jadranu u četvrtak promjenjivo oblačno, mjestimice uz malo kiše. U petak i subotu uglavnom suho i barem djelomice sunčano. U četvrtak će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a zatim će okrenuti na jugo.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Nekima može biti zanimljiva i korisna i meteorološko-prometna prognoza pripremljena za emisiju “Istrage prometnih nesreća“, a i agrometeorološka prognoza, koju je za “Plodove zemlje” pripremila dr. sc. Ivana Čavlina Tomašević iz Službe za agrometeorologiju DHMZ-a.

Prognoza za srijedu značajnog vremena i najviše dnevne temperature zraka vidljiva je i u emisijama:

Vrijeme Hrvatska 
– za 55 mjesta u Hrvatskoj,

Vrijeme Europa – za 44 europska grada i

Vrijeme svijet – za 33 veća grada u svijetu, koja se na HRT-u svakodnevno priprema u suradnji sa Svjetskom meteorološkom organizacijom.

A svakodnevno su dostupne i prognoze na stranim jezicima, koje se emitiraju u

Vijestima na engleskom jeziku >

Vijestima na njemačkom jeziku >

Vijestima na španjolskom jeziku >

HRT METEO

Mnogobrojne druge informacije i o prošlom i o budućem vremenu, i to ne samo od stručnjaka DHMZ-a nego i drugih europskih meteoroloških službi, dostupne su u HRT METEO aplikaciji za pametne mobilne telefone, u kojoj se redovito objavljuju i prometne informacije HAK-a, i to ne samo na hrvatskom jeziku nego i na engleskom i njemačkom.

METEO KARIKATURE i METEO STRIP

A vedrijem raspoloženju možda pridonesu METEO KARIKATURE i/ili METEO STRIP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zrelo i smjelo: Hanina mama Halida kao modna inspiracija

Zrelo i smjelo: Hanina mama Halida kao modna inspiracija

Novi paketi proizvoda i usluga BBI banke

Novi paketi proizvoda i usluga BBI banke