in

Kovčeg stigao na stadion: Navijači odaju posljednju počast Peleu

Slatka-Tajna.Eu

Veliki broj navijača i Peleovih poštovalaca doputovalo je tokom vikenda u Santos kako bi legendi odali poslednju počast i ispratili ga na poslednje putovanje.

Prema njegovoj poslednjoj želji, Pele će biti sahranjen u svom Sanosu, na devetom spratu gradskog groblja.

Na stadionu Santosa sve je još od nedjelje spremno za posljednji pozdrav legendi.

U ponoć, u momentu kada je nova zamijenila staru godinu, Fudbalski savez Brazila se oglasio na društvenim mrežama:

“Vječnost. Ove subote (31.) fotografija našeg Kralja štampana je u sjedištu HBF-a u Rio de Janeiru. Hvala ti za sve. Ti si priča koja će zauvijek ostati vječna u srcu svakog zaljubljenika u nogomet” 

Navijači su cijelu noć čekali da kapije stadiona budu otvorne. Ovo su petorica navijača koji su pred kapije stigli prvi i koji su čekali 14 sati kako bi dobili priliku da se posljednji put zahvale legendarnom fudbaleru.

Kako najavljuju brazilski mediji, Peleova majka Celeste Arantes, ipak će imati priliku da se oprosti od svog sina, odlukom porodice gospođa Celeste prvih dana nije znala za njegovu smrt.

„Razgovarali smo, ali ona nije razumjela kakva je situacija. Ona je u svom svijetu. Otvorila je oči kada sam spomenula njegovo ime i samo je rekla: ‘molićemo se za njega’, ali ona nije svjesna šta smo joj govorili“, ispričala je Peleova sestra Maria Lucia.

Peleovi navijači i članovi porodice pristižu na stadion Santosa – Vila Belmiro. Pogledajte galeriju fotografija.

Peleova majka u novembru je napunila 100 godina.

Ceremonija sahrane nekrunisanog kralja fudbala počeće na stadionu Santosa. Kovčeg sa njegovim posmrtnim ostacima biće izložen na centru 24 sata prije nego što bude, na putu ka groblju, prinijet ulicama Santosa.

REUTERS/Ricardo Moraes

Kovčeg će na stadion biti donijet u 13 sati, a navijači koji su okupljeni ispred još od nedjelje uveče pjevaju Peleu u čast i prave, kako izvještavaju mediji, karnevalsku atmosferu.

U utorak će kovčeg biti pronijet ulicom u kojoj živi Peleova majka, a prema svojoj želji, biće sahranjen na devetom spratu Memorijalnog groblja Ecumenica kako bi i tako mogao da gleda svoj grad.

Samom činu sahrane prisustvovaće isključivo članovi porodice.

REUTERS/Ricardo Moraes

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NAKON TUČE S BIVŠIM, PONOVO VOLI: Marija Karan se strasno ljubila s dečkom na dočeku 2023.

PRIJA SVA U CRVENOM: Pjevačica se na reprizi Nove godine pojavila sa šlicem do kuka i dekolteom