in

Smiruju se napetosti na Kosovu: Srbi uklanjaju barikade, a Vučić poziva na mir / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodne snage (KFOR) zatražile su u četvrtak od Srba s Kosova da ubrzaju uklanjanje barikada s cesta na sjeveru zemlje koje su postavili prije skoro tri tjedna protestirajući protiv uhićenja sunarodnjaka. 

Foto: Laura Hasani/Reuters / Kosovska specijalna policija

Poslije razgovora s Vučićem

Odluku da uklone kamione i teške  mehanizaciju s proetnica donijeli su poslije razgovora sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem u srijedu kasno navečer u Raškoj, na jugu Srbije.

Prve zapreke uklonjene su danas prijepodne, čime je deblokiran najfrekventniji prijelaz Merdare.

Čeka se otvaranje prijelaza Jarinje i Brnjak 

U tijeku je uklanjanje barikada na sjeveru Kosova, a očekuje se da budu potpuno uklonjene tijekom večeri, što bi omogućilo i otvaranje prijelaza Jarinje i Brnjak.

U saopćenju koje objavljuju beogradski mediji KFOR poručuje kako “pomno prati razvoj događaja”.

Foto: Anadolija / Kosovska Mitrovica

KFOR: Pomno pratio razvoj događaja 

“Ostajemo krajnje oprezni i spremni intervenirati, ako bude neophodno, u skladu s našim mandatom utemeljenim na Rezoluciji 1244 VS UN-a iz 1999”, navodi KFOR.

Mirovne snage pozdravile su i sinoćnju odluku o uklanjaju barikada.

Podsjećamo, nekoliko kamiona kojima je bila blokirana cesta u mjestu poznatom kao Shkembi i Duda u sjevernoj Mitrovici spaljeno je tijekom sinoćnje noći. Još nema službenih informacija o njihovom spaljivanju, a policija se još nije oglasila.

Foto:Mondo.rs / Barikade na Kosovu

Vučić: Mir je šansa više za budućnost 

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, večeras je poručio kako  je “svaki dan mira koji kupio, život više i šansa više za budućnost”. 

“Svaki dan stabilnosti koji kupimo, to nam je život više i šansa više za budućnost. Ja tome ne vidim alternativu”, rekao je Vučić u video objavi na Instagram profilu i dodao je Srbija bolje iskoristila ovih 10 godina nego svi drugi. 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NIJE ZNALA DA JE SNIMAJU: Voditeljica Pinka u tangama i brusu

DEČKO TRUDNE ANĐELKE ZAKAZAO SVADBU KOD NJENOG MUŽA: Zvao ga da mu bude kum pa šutnuo vjerenicu poslije 11 godina, žena slomljena – Senzacija