in

BOSNA POSTAJE INVESTICIJSKI ELDORADO: Pročitajte zašto i kako zapadni radnici i poslodavci pripremaju preseljenje u BiH?!

BOSNA POSTAJE INVESTICIJSKI ELDORADO: Pročitajte zašto i kako zapadni radnici i poslodavci pripremaju preseljenje u BiH?!
Slatka-Tajna.Eu
BOSNA POSTAJE INVESTICIJSKI ELDORADO: Pročitajte zašto i kako zapadni radnici i poslodavci pripremaju preseljenje u BiH?!
FOTO: (Ilustracija)

Mislite da se šalimo? Ne, ovo je istinita priča koju donosimo iz prve ruke. Dok pišemo ovaj članak naši prijatelji pregovaraju sa strancima o raznim investicijama u proizvodnju. Stranci žele proizvoditi u Bosni i Hercegovini i traže radnike, jeftinu energiju i blizinu europskih centara.

Već dugo vremena vjerujemo kako će u ova teška vremena Bosna i Hercegovina postati teritorij za novi polet na kojem će se graditi tvornice i zapošljavati ljudi. Bosna i Hercegovina je prekrasna zemlja, s vrlo niskim porezima i vrlo malom zaduženošću. Dodamo li tome i niske cijene nekretnina i domaće hrane, Bosna i Hercegovina ima priliku postati investicijski El Dorado.

Bosna i Hercegovina, kao i sve moderne zapadne zemlje, ima problem s demografijom. Do sada su mnogi, pod utjecajem i manipulacijom medija, odlazili u inozemstvo, ali situacija bi se mogla promijeniti. Bosna i Hercegovina se nalazi u srcu Europe i svaka europska zemlja joj je susjed, uključujući i Tursku koja je jedan od najvećih izvoznika u Europi.

Mnoge općine u Bosni i Hercegovini nude svoje poslovne inkubatore za otvaranje poduzeća. Radna atmosfera u tim centrima je vrlo prijateljska. Preduzeća surađuju jer je tržište preveliko da bi se bojali konkurencije. Bosna i Hercegovina je ove godine uprihodovala 700 miliona eura više PDVa od prošle godine, što znači da su prihodi i dobit bili veći. (Izvor: UINO)

Iako totalno nesposobna, vlast u BiH nije učinila veliku štetu tijekom “pandemije”. BiH je bila jedna od rijetkih slobodnih zemalja tokom “pandemije”, gdje mjere nisu bilo previše rigorozne. Zapadnjaci nisu uspjeli brzo podmititi dovoljni broj pohlepnika i korisnih idiota kako bi im projekt “pandemije” uspio.

BEZ JEFTINE ENERGIJE, NEMA NAPRETKA

BiH osim prirodnih resursa ima dovoljno i energije, prijeko potrebne za proizvodnju. Domaći hidro i termo potencijali su sasvim dovoljni za normalne industrijske potrebe. Stranci su progurali preko lokalnih tajkuna vjetro i solarne elektrane koje su platili građeni skupljom strujom. Radi se o jednoj klasičnoj pljački javnog novca, ali dobro. Bar smo dobili na autonomiji. Hercegovina je sunčana i solarne elektrane ipak neće biti promašena investicija, a one vjetro elektrane što vizualno kvare prelijepu prirodu, bit će demontirane u budućnosti.

Stranci su lobirali da kupe rudnike ugljena. Već se znala i cijena. Gotovo da su uspjeli, ali više ni oni nisu sposobni kao prije. Imaju previše problema u svojoj kući, tako da za tuđe “probleme” imaju sve manje vremena. Voda im je došla do ušiju u vlastitoj kući.

NJEMAČKA TONE

Uzmimo primjer Njemačku. Prošlog mjeseca stanovnici Münchena su dobili dopis da će im energija poskupiti čak i do 300%. Zamislite, imate kuću u kojoj mjesečni račun za plin i struju iznosi 1000 €, što je skoro rata za kredit potreban za kupovinu iste kuće na 30 godina.

Naši ljudi s njemačkim putovnicama sve više razmišljaju o povratku u BiH. Ima i čistih Nijemaca koji dolaze s obiteljima u BiH. Pogledajte ovaj video koji indirektno opisuje stanje u Njemačkoj i zašto je ova obitelj preselila u Livno.

Jeste li znali da najveće njemačke firme, šalju radnike dvije sedmice u mjesecu na ured za zapošljavanje (Arbeitslosenbüro). Gubitke prihoda zbog smanjenja aktivnosti prebacuju na državu koju financijraju svi. Do kada će to trajati, odgovor znate. Po prvi put u nekoliko desetljeća Njemačka ima izvozno/uvozni deficit. Više uvozi, nego što izvozi, čime se prazna nacionalna kasa.

Njemačku smo uzeli za primjer jer je do sada bila najjača europska gospodarska sila. Zamislite kakvo je stanje u ostalim evropskim zemljama koje grcaju u dugovima.

KAKVO JE STANJE U FRANCUSKOJ?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Francuska je prije nekoliko dana najavila restrikcije električne energije za sve, uključujući i bolesne koji leže u krevetu. Tokom prekida opskrbe električnom energijom, neće raditi ni kućni ni mobilni telefoni, jer će i bazne stanice biti pod restrikcijom. Nakon isključenja, bazne mobilne stanice će raditi samo 20 minuta, što je maksimalni kapacitet sigurnosnih baterija koje ih napajaju. Nakon toga građani neće imati ni struje ni mogućnost komunikacije.

MORAMO RASKRINKATI RATNE HUŠKAČE

Kako bi se sve ovo ostvarilo, bitno je raskrinkati ratne huškače u BiH. Takvih je na svim stranama i imaju podršku stranih obavještajaca, koji Srbima nude pripajanje Srbiji, Hrvatima treći entitet, a Bošnjacima građansku državu. Perfidna metoda da se unese nemir i stvori budući rat. To čine već stoljećima i uspijeva im. Potajno sarađuju sa svim stranama i samo čekaju ishod destruktivnog sukoba. Nakon rata, pošto su potajno radili sa svim stranama, iskaču iz pašteta i nude “demokratiju”. Huškači su teške budale ili zlikovci, trećeg nema. Takvi će i svog brata žrtvovati kako bi nahranili svoj bolesni ego. Treba li vam dokaz za napisano? Samo pogledajte bratoubilački ukrajinsko-ruski sukob.

Svakoga ko u vašoj okolini spomene rat sa svojim susjedima, rodbinom i braćom, otjerajte u tri p. materine.

UMJESTO POSKUPLJENJA I POTICAJA, ZA POSAO NAM TREBA POJEFTINJENJE ENERGIJE

Svi dižu cijene, a rijetki za to imaju opravdanje. Ako se električna energija proizvodi u BiH, koristeći domaći ugljen i domaće hidro centrale, nema ama baš nikakvog razloga za poskupljenjem energije, osim ako plaće rudara i zaposlenika u tim pogonima ne rastu za procenat poskupljenja. Netko umjetno stvara inflaciju i time ugrožava Bosnu i Hercegovini. Također, nije moguće da cijena litre dizela u BiH iznosi 1,462 €, a u manje poslušničkim zemljama ispod jednog eura. U prijevozu roba cijena dizela puno utječe. Spuštanjem cijene dizela, pojačava se bosansko-hercegovačka konkurentnost. To su pitanja koja trebate postaviti svojim lokalnim političarima, oni koji predlažu da vam država daje energetski poticaj, kako bi se pljačka i dalje nastavila.

Sada vam je jasno, što će u vrlo bliskoj budućnosti doći do navale investicija i radnika u BiH, a pogotovo stranih. Ne zbog ljubavi prema nama i našoj državi, već zbog interesa i financijske pogodnosti koju nudi Bosna i Hercegovina. O prelijepoj prirodi, čistoj vodi i zraku, nećemo previše govoriti, u protivnom, doći će do navale.

RED, RAD I MIR SU RJEŠENJE, A NE KRV, RAT I SMRT

Njemački radnik radi za 2000 € mjesečno, ali mu za auto, kredit i energiju, treba 1500 €. Hranu i druge troškove nismo uračunali. Na tržištu rada u BiH vlada velika panika. Nedostaje kvalitetnih radnika.

Domaće lijenštine s migrantima iz Azije i Afrike, proslijedimo Zapadu, a sa Zapada proberimo one najbolje i omogućimo im da rade. Vratimo naše ljude i našu djecu koja su stekla radne navike i poznaju zapadno tržište. Vratimo ono što su od nas krali, desetljećima. Ne zaboravite, red, rad i mir su rješenje, a ne krv, rat i smrt. To je rješenje svih rješenja.

(TBT, Logicno.com, Autor: Mislav P.)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

NIJE VIŠE MOGAO DA ŠUTI O NJIHOVOM ODNOSU: Nermin Handžić priznao da mu je “super” sa Sandrom Mladenović

NIJE VIŠE MOGAO DA ŠUTI O NJIHOVOM ODNOSU: Nermin Handžić priznao da mu je “super” sa Sandrom Mladenović

RIZZO RUŽA NAKON DUŽE PAUZE PONOVO NA SCENI: Nisam očekivao, ali hvala papcima na dobroj reklami

RIZZO RUŽA NAKON DUŽE PAUZE PONOVO NA SCENI: Nisam očekivao, ali hvala papcima na dobroj reklami