in

Neutješni kolege glazbenici opraštaju se od Massima

Neutješni kolege glazbenici opraštaju se od Massima
Slatka-Tajna.Eu
Neutješni kolege glazbenici opraštaju se od Massima

Massimo Savić

Foto: Milan Maricic / PIXSELL

Pjevač Massimo Savić umro je u Zagrebu u 60. godini života, objavila je u petak na Massimovim službenim Facebook stranicama njegova obitelj, supruga i kći. Vijest o smrti popularnog pjevača potresla je njegove kolege s glazbene scene.

Jacques Houdek na Facebooku je poručio da večeras pjeva u Massimu u čast.

“Dragi prijatelju, predragi kolega Massimo, počivaj u miru Božjem. Večeras ću u Tvojoj Puli pjevati samo za Tebe i Tebi u čast…”, napisao je na Facebooku.

Gibonni je napisao: “Zapalio sam sviću za dobrog našeg Massima. Prerano,neshvatljivo prerano …..nek mu Bog da pokoj duši”.

Dino Jelusić zahvalio je prijatelju Massimu na podršci i ljubavi.

“Massimo… Pa je li to moguće? Prijatelju dragi, počivao u miru. Nikako nismo uspjeli realizirati taj duet koji planiramo već dvije godine, toliko smo vremena proveli na telefonu pričajući o životu i svemu šta dolazi i sad ovo.

Potpuno sam u šoku. Da mogu vratiti vrijeme, vratio bi se na početak 11. mjeseca i došao na tvoj veliki koncert u Arenu i otputovao dan kasnije. Bio si velik i poseban. Hvala ti na svoj glazbi, podršci i ljubavi. Voli te Dino”, napisao je na Facebooku.

Tony Cetinski se od dragog kolege oprostio stihovima.

“U prolazu smo svi,

svakom se vrijeme isto troši,

svakom je dan bogom dan,

netko će ljubit, a netko ostat sam.”

Baš na današnji dan si morao otići dragi Max. 23. prosinac. Iskrena sućut obitelji.”

Od Massima se oprostila i ekipa emisije A strana poručivši kako su ostali bez sjajnog glazbenika i prijatelja.

“Dragi Max, pamtit ćemo mnoge zajedničke trenutke, ostat ćeš zauvijek u našim srcima!”, stoji u objavi na službenoj Facebook stranici.

Albina Grčić podijelila je snimku na kojoj zajedno s Massimom pjeva jedan od njegovih hitova ‘Suze Nam Stale Na Put’. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pjevač Rambo Amadeus posvetio je emotivnu objavu legendarnom glazbeniku.

“Eee, dragi Massimo, pratim te još od tvog Dorian- Gray a, dao si nam nadu da ipak može da se napravi hit koji je sasvim pristojan u svakom smislu. Uvijek si bio gospodin. Počivaj u miru, druže”, napisao je. 

Jurica Pađen objavio je fotografiju s preminulim glazbenikom Massimom i napisao kako još ne vjeruje da je to istina.

“Dragi moj Maxo, velika me tuga danas preplavila. Još ne vjerujem da je to istina. Nek te čuvaju anđeli, čiji si zemaljski predstavnik bio.”

“Svim srcem vjerovala sam da je ovo samo jos jedna bitka iz koje ces izaći kao pobjednik. Kao i uvijek do sada. Velik čovjek izniman umjetnik nezaboravan u svakom pogledu. Iskrena sućut obitelji. Zauvijek ćes biti tu”, poručila je Nina Badrić uz snimku na kojoj s Massimom pjeva jedan od njegovih hitova, ‘Stranac u noći’.

Jandroković: Massimov upečatljiv glas i interpretacija oduševljavali

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u petak sućut obitelji hrvatskog glazbenika Massima Savića, naglasivši da su Massimov upečatljiv glas, stil i zanos koji je unosio u interpretaciju svojih pjesama, oduševljavali široke krugove obožavatelja.

– S izrazitom tugom primio sam vijest o odlasku velikog hrvatskog glazbenika i pjevača, Massima Savića. Uime Hrvatskoga sabora i osobno primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja’, stoji u Jandrokovićevoj poruci Massimovoj obitelji.

Istaknuo je da iza Massima Savića ostaje jedna od najplodonosnijih i najuspješnijih karijera na hrvatskoj glazbenoj sceni.

– Njegov upečatljiv glas, stil i zanos koji je unosio u interpretaciju svojih pjesama oduševljavali su široke krugove obožavatelja u Hrvatskoj i šire. Iako više nije s nama, Massimo će živjeti u svojim pjesmama i brojnim srcima publike koja ga je voljela i cijenila. Zadužio je hrvatsku glazbu i na tome ćemo mu uvijek biti zahvalni, naglasio je, uz ostalo, u izrazima sućuti predsjednik Sabora Jandroković.

Obuljen Koržinek: Generacije će pamtiti Massimov jedinstveni glas

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uputila je u petak sućut obitelji glazbenika Massima Savića, koji će umro danas u Zagrebu, ističući da je generacije slušatelja pamtiti Massimov jedinstveni glas i njegov svestrani umjetnički talenat.

Izraze sućuti Obuljen Koržinek uputila se u ime Vlade RH, Ministarstva kulture i medija i svoje osobno, u povodu, kako je priopćeno iz Ministarstva, “preranog odlaska jednog od najboljih hrvatskih glazbenika, svestranog pjevača Massima Savića”.

– Generacije slušatelja pamtit će njegov jedinstveni glas kojim je oplemenio mnoge hitove i stvorio poseban, raznolik i iznimno bogat opus. Od njegovog sjajnog novovalnog Doriana Graya, grupe čiji je bio frontmen i s kojim je zasjao na tadašnjoj hrvatskoj pop-rock sceni do današnjih dana bio je i ostao uvijek svoj i poseban.

Albumi Sjaj u tami i Za tvoje oči ostaju zapisani velikim slovima u nacionalnoj rock-antologiji, a pojedine pjesme ni danas ne silaze s radijskih lista”, navela je ministrica kulture i medija.

Svestrani umjetnički talent, dodala je, Massima je vodio kroz razne vrste glazbe, a u svakom se žanru odlično snalazio, od art popa i rocka do popularnijih dance ritmova, da bi od početka novog milenija s albumom Vještina, krenuo u vjerojatno najintenzivniji dio svoje karijere .

Od tog trenutka više nije silazio s vrhova hrvatske pop-rock glazbe, a hitovi poput Zar više nema nas, ili Iz jednog pogleda” koji je dosegnuo više od 15 milijuna pregleda na YouTubeu, a posebno Mali krug velikih ljudi, veličanstvena su svjedočanstva njegovog osebujnog glasa i umjetničke interpretacije. Stoga je zasluženo godinama odnosio nagradu Porin za najbolje vokalne izvedbe, istaknula je Obuljen Koržinel.

Svu raskoš njegovog bogatog opusa, publika je mogla doživjeti na svojevrsnoj koncertnoj 40. obljetnici karijere u zagrebačkoj Areni početkom studenog ove godine te tako u pamćenju zauvijek sačuvati njegov posljednji veliki koncert i njegove vrhunske interpretacije, dodala je.

– Massimo Savić je doista pripadao malom krugu velikih ljudi i zato će ga se kolege glazbenici sjećati kao divnog suradnika i prijatelja, a generacije mladih pjevača koji su svoje prve nastupe na sceni imali u pjevačkim showovima, s tugom će se sjećati njegove zdušne mentorske potpore i pomoći. Sjećam se večeras nekih naših susreta i razgovora, njegove skromnosti, posvećenosti glazbi i želji da uvijek novom pjesmom nadmaši ono što je do tad napravio. Teško mi je vjerovati da je tom iznimnom umjetničkom duhu i putu došao kraj tako naglo i prerano, naglasila je u izrazima sućuti Obuljen Koržinek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ZAVODLJIV PLES I SEKSI IZDANJE: Teodora Džehverović napravila potop u “Slozi”

ZAVODLJIV PLES I SEKSI IZDANJE: Teodora Džehverović napravila potop u “Slozi”

„Jedan paketić za jedan osmijeh” – 12 godina humanitarne akcije zaposlenika Addiko banke

„Jedan paketić za jedan osmijeh” – 12 godina humanitarne akcije zaposlenika Addiko banke