in

MUP od četvrtka ne dopušta Trajković ulazak u Srbiju, prevezena u bolnicu

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savjetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak Rada Trajković prevezana je večeras u bolnicu u Prokuplju, navela je njena kćerka.

„Mama je upravo prebačena sanitetskim vozilom u Prokuplje jer joj je zdravstveno stanje naglo pogoršano. Pregled pokazuje rane znake upale pluća“, napisala je kćerka na Twitter nalogu Rade Trajković.

„Zahvaljujemo vam se na podršci i obavještavat ćemo vas o njenom stanju“, dodala je ona.

Podsjećamo, Trajković se od četvrtka od 19.30 sati nalazila na prijelazu Srbije i Kosova, na kojem je srbijanska policija zaustavila prilikom pokušaja da se vrati u centralnu Srbiju.

„Nijedan državnik u regionu ne sprovodi ovakvu mentalnu torturu nad političkim neistimišljenicima. Evo u nečemu si pobijedio, najveći si antievropski varvarin na balkanskom tlu!“, poručila je ranije danas Trajković predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u poruci na Twitteru.

Radu Trajković je u četvrtak MUP Srbije najprije zadržao na prijelazu Merdare pri ulasku na Kosovo. Ona je tada za N1 izjavila da su joj policajci rekli da je evidentirana da joj se oduzmu dokumenta. Nakon višesatnog zadržavanja, puštena je da uđe. Međutim, u povratku u centralnu Srbiju, ponovo su je zadržali. “Vratila sam se odmah iz Prištine jer me čeka spremanje slave”, rekla je Rada Trajković za portal N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

OznakeComments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

N-Team-Šefket Kurčubić 24.ep (Ko je to stao na žulj Kurčubićima)najsmiješniji i najbolji momenti👀

Otkrivamo vam 3 načina za nanošenje crvenog ruža