in

Izletište Fortica – adrenalinske aktivnosti i gastronomski specijaliteti / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izletište Fortica svake je godine sve popularnija destinacija u Mostaru a osim adrenalinskih aktivnosti tu se sada mogu naći i zanimljivi gastronomski specijaliteti, koji u kombinaciji sa fantastičnim pogledom čine nezaboravno iskustvo.

PR  / Planinarski dom Fortica

Planinski dom Fortica, koji je centralno mjesto ovog izletišta, od ove zime radi u punom kapacitetu te sa svojom zimskom baštom može ugostiti do 70 ljudi koji u bogatoj ponudi jela mogu, osim tradicionalnih, pronaći i jela internacionalne kuhinje.

PR  / Izletište Fortica – gastronomski specijaliteti

Osim dobro poznatih peksimeta i tradicionalne pite kureljače, gosti mogu probati i vegansko jelo istočnjačke kuhinje Falafel, a posebni specijaliteti su dimljeno meso (smooked brisket) teletina iz krušne peći, dagara i adana kebab.

PR  / Izletište Fortica – gastronomski specijaliteti

Američki specijalitet „smooked brisket“ je u stvari juneće meso pečeno nekoliko sati na laganoj vatri i dimu što mu daje posebnu aromu i mekoću. Priprema se u posebnim ložištima i služi se uz pekarski krompir.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


PR  / Izletište Fortica – gastronomski specijaliteti

Dagara je naziv za duboku zemljanu posudu koja je vijekovima služila za pripremu hrane, a poseban specijalitet koji nudimo jeste meso i razno povrće koje se priprema na laganoj vatri tokom cijele noći. Uz ovo tradicionalno jelo kao prilog nudi se riža ili krompir.

PR  / Izletište Fortica – gastronomski specijaliteti

Originalno, adana kebab potiče iz turskog grada Adane a danas je to specijalitet koji se pravi širom svijeta. Pravi se od mljevenog mesa, začinjenog sa raznim začinima, koje se postavlja na velike ražnjeve i peče na žaru. Dobijeni kebabi su izuzetno nježni, sočni i ukusni, a služe se uz salatu, krompir i tradicionalni pita hljeb.

Uz bogat izbor jela, u planinskom domu Fortica možete naći i jedinstvenu ponudu domaćih aperitiva i vina te prirodnih sokova i čajeva.

Ova jedinstvena lokacija sa bogatom ponudom jela i pića odličan je izbor za sve vrste događaja od poslovnih ručaka, porodičnih večera do rođendana i proslava ili jednostavno dobra lokacija za izbjeći gradsku gužvu i uživati u laganom doručku sa nezaboravnim pogledom na grad.

Sve informacije i rezervacije na broj 061 036 133


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Newsnight: Pao dogovor za vlast, pali i brojni osumnjičeni

Ministar DS je pokušao da me napastvuje: Jovana Jeremić iznijela šokantne tvrdnje! – Senzacija