in

Božićni ugođaj stigao u Bijelu kuću

Božićni ugođaj stigao u Bijelu kuću
Slatka-Tajna.Eu
Božićni ugođaj stigao u Bijelu kuću

Božićna čarolija stigla je u Bijelu kuću

Foto: Dnevnik / HRT

Božićna čarolija stigla je u Bijelu kuću! A tema koju je prva dama Jill Biden odabrala za blagdansko ukrašavanje predsjedničkog doma glasi – “Mi smo narod”! Ukrasi su, među ostalim, inspirirani važnim dokumentima, institucijama i događajima iz američke povijesti.

Na adresi Pennsylvania 1600 – božićni ugođaj. Unutar i ispred Bijele kuće postavljeno je 77 božićnih drvca, 25 vijenaca, više od 83 tisuće lampica.

Dom predsjednika, ali i sjedište američke vlade, tjedan dana ukrašavalo je 150 volontera iz cijele zemlje. Zahvalila im je prva dama. Uz poruke nade, naciju je pozvala na jedinstvo.

– Kad se naša zemlja ujedini, jači smo. Ono što dijelimo mnogo je veće od onog što nas razdvaja. Geslo naše nacije jest, i uvijek je bilo – Mi smo narod, rekla je prva dama SAD-a Jill Biden

Svaka soba podsjetnik je na dio američke tradicije. Bidenovi su s nacijom podijelili i da kućni ljubimci, njemački ovčar Commander i mačka Willow, u njihovoj obitelji imaju posebno mjesto.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Tradiciju tematskog ukrašavanja Bijele kuće pokrenula je Jackie Kennedy. Te 1961. odlučila je drvce postaviti u Plavoj sobi i ukrasiti ga anđelima, pticama i likovima iz baleta ‘Orašar’, naglasila je HRT-ova dopisnica iz Washingtona Branka Slavica.

Zanimanje za posjet Bijeloj kući tijekom prosinca veliko je, građani se prijavljuju mjesecima prije. Na kraju, oko pedeset tisuća posjetitelja imat će priliku uživati u ovoj blagdanskoj čaroliji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Koje su dobrobiti kestena

Koje su dobrobiti kestena

U FBiH u oktobru povećana proizvodnja mrkog uglja, manje struje, lignita i koksa

U FBiH u oktobru povećana proizvodnja mrkog uglja, manje struje, lignita i koksa