in

Tužna priča kako se svijet promijeni u sekundi: Na vaganju nasmijan, sutradan prikovan za kolica

Tužna priča kako se svijet promijeni u sekundi: Na vaganju nasmijan, sutradan prikovan za kolica
Slatka-Tajna.Eu
Tužna priča kako se svijet promijeni u sekundi: Na vaganju nasmijan, sutradan prikovan za kolica

“Moje ime je Prichard Colon”, može se čuti robotski glas bivšeg boksera iz Puerta Rica čija je karijera okončana na tužan i bolan način.

Ovaj 29-godišnjak je primoran da svaki dan odlazi na terepije u društvu svoje majke Nieves. Tako im je od 2015. godine kada je Prichard imao borbu proitiv Terrela Williamsa.

Dan uoči borbe je bio veseo i nasmijan dečko, šalio se sa djevojkom promoterom kojoj je slučajno dodrinuo grudi, a dan kasnije dočekao ga je pakao.

Tokom borbe zadobio je ogromno oštećenje mozga zbog čega je umalo preminuo. Čudom je uspio preživjeti, a ljekari su mu poručili da će ostatak života živjeti poput biljke.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Međutim, nekako se uspio probuditi i počeo je komunicirati, ipak daleko od toga da mu je život bajan i sjajan jer još uvijek nekad posmili da im 23 godine i da tek treba ući u ring.

Izgubio je dobar dio sjećanja, pa se tako uopšte ne sjeća svoje nećakinje. Svaki dan mu pokazuju fotografiju malene djevojčice, ali ona mu je nepoznata.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sa porodicom komunicira pokretom prstom, očima te robotskim glasom, a riječ “da” ili da se slaže potvrđuje tako što glavu nagne prema dole…

Tokom borbe Williams je Colonu zadado nedozvoljene udarce u vrat i pozadinu glave, Portorikanac se žalio na to, ali je sudija ostao nijem s porukom da se sam pobrine. Colon je na kraju završio nokautiran u devetoj rundi po prvi put u karijeri.

Odmah poslije borbe se požalio doktorima kako se ne osjeća dobro. Na pregledu u bolnici je ustanovljeno da ima krvarenje u mozgu. U komi je proveo 221. dan.

“Molim se za Pricharda svaki dan. To se nikada neće promijeniti. Želim mu samo mir i zdravlje. Niko ne želi da se ikome dogodi ono što se dogodilo Prichardu. Svi bokseri su braća”, kazao je Williams dvije godine nakon neslavne pobjede.

Porodica Colon je kao odštetu tražila 50 miliona dolara, ali sudije i sedam godina nakon kobnog događaja nisu donijele odluku. Majka Nieves je pesmistična i vjeruje da se to nikad neće ni desiti. 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Riješite se duvanskog dima u domu sa ovih pet trikova

Riješite se duvanskog dima u domu sa ovih pet trikova

VRUĆA SLIKA SANDRE AFRIKE IZ DUBAIJA:  Pozira u bikiniju i bez trunke šminke

VRUĆA SLIKA SANDRE AFRIKE IZ DUBAIJA: Pozira u bikiniju i bez trunke šminke