in

Riješite se duvanskog dima u domu sa ovih pet trikova

Slatka-Tajna.Eu

​Bili su vam gosti, kuća vam je puna duvanskog dima, a vi ste nepušač…šta uraditi kako biste iskorijenili tu neprijatnu pojavu.

Ruku na srce, čak i da ste pušač, niko ne voli da sjedi u zadimljenoj i zagušljivoj prostoriji. Da biste riješili problem, pokušajte ovih pet trikova za koje tvrde da sigurno uspijevaju:

Soda bikarbona

Dim cigareta dugo se zadržava u zavjesama, namještaju, pa čak i tepisima. Pokušajte da uveče prije nego što krenete na spavanjen pospete malo sode bikarbone po tepihu, garnituri za sjedenje i zavjesama, a zatim ujutru usisajte cijelu prostoriju.

Pijesak za mačke

U pepeljaru sipajte malo običnog ili ako pronađete mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neugodni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

Sirće i aktivni ugalj

U nekoliko manjih posuda sipajte malo vinskog sirćeta ili stavite grumenčić aktivnog uglja i ostavite ih u prostoriji u kojoj se pušilo. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Ugalj i sirće upijaju i neutrališu neprijatne mirise.

Sirće

Prvo izlufitrajte prostoriju, a zatim umočite peškir ili kuhinjsku krpu u sirće. Ocijedite peškir i nekoliko minuta mašite njime po prostoriji. Mada zvuči šašavo, veoma efikasno uklanja neugodne mirise.

Osvježivači u kesicama

Odjeća i kosa najbrže upijaju duvanski dim, a ako se već desilo da su vam jakna, šal i rukavice bili u zadimljenoj prstorii prvo ih dobro provjetrite, a zatim ostavite preko noći u plastičnu kesu u koju ste stavili mirišljave maramice ili osvježivače u kesicama, koje obično držite u ormanu, prenosi Krstarica.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kakvo je stanje državnih financija uoči ulaska u eurozonu?

Tužna priča kako se svijet promijeni u sekundi: Na vaganju nasmijan, sutradan prikovan za kolica