in

Predsjednička 3. Međunarodna utrka jahti završena slavljem Arçelik Sailing Teama, osvajačem Predsjedničkog kupa

Predsjednička 3. Međunarodna utrka jahti završena slavljem Arçelik Sailing Teama, osvajačem Predsjedničkog kupa
Slatka-Tajna.Eu
Predsjednička 3. Međunarodna utrka jahti završena slavljem Arçelik Sailing Teama, osvajačem Predsjedničkog kupa

Pobjednik Predsjedničke 3. međunarodne utrke jahti, u organizaciji Istanbul Open Sea Yacht Racing Cluba i pod pokroviteljstvom DHL Expressa, uz doprinose Ministarstva kulture i turizma, Ministarstva omladine i sporta i saradnje Guvernera Istanbula pod pokroviteljstvom Predsjedništva Republike Turske, je Arçelik Sailing Team, koji je postigao veliki uspjeh u obje etape utrke, za što mu je zasluženo pripao prestižni Predsjednički kup.

Predsjedničke 3. međunarodne utrke jahti održane u Istanbulskom brodogradilištu na kojima je učestvovalo više od 600 sportista iz 28 zemalja završene su veličanstvenom ceremonijom dodjele nagrada održanom u brodogradilištu Istanbul, kojoj su 30. oktobra prisustvovali šef Predsjedničke administracije Metin Kıratlı i veliki broj pozvanih gostiju.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, poslao je poruku učesnicima ceremonije:

“Kao država, mobiliziramo naše mogućnosti za razvoj jedrenja i sportova sa jahtama u Turskoj sa Istanbul Open Sea Yacht Racing Club, koji radi na promociji naše zemlje sa vrhunskom organizacijom i međunarodnim ugledom i utrkama jahti koje su postale tradicionalne. Kao potvrdu našeg truda vidimo i sve veći interes i učešće na ovako važnom sportskom događaju svake godine. Želio bih se zahvaliti svim našim organizatorima, posebno Istanbul Open Sea Yacht Clubu, koji su osigurali besprijekornu organizaciju utrka. Želio bih čestitati svim timovima i sportistima koji su se takmičili i pobijedili na Predsjedničkim 3. međunarodnim utrkama jahti”, istaknuto je u poruci predsjednika Erdogana organizatorima, učesnicima i prisutnima na završnoj ceremoniji utrke.

„Kao Predsjedništvo, sa velikim zadovoljstvom podržavamo ovakvu organizaciju, sport i sportiste. Čast nam je dočekati sportiste iz cijelog svijeta koji dolaze u našu zemlju i takmiče se rame uz rame jedni sa drugima. Dok je rusko-ukrajinski rat bio na dnevnom redu svijeta, saznao sam da su se u našoj utrci zajedno, u istom timu takmičili ruski, ukrajinski, kazahstanski i mnogi drugi takmičari iz različitih zemalja. Ovo pokazuje da su utrke jahti simbol prijateljstva, mira i bratstva”, kazao je   Metin Kıratlı, šef administracije Predsjedništva obraćajući se prisutnima na ceremoniji.

Metin KıratlıF

“Više od 600 takmičara iz 28 zemalja postalo je nada i poruka za svjetski mir iz Istanbula. Čestitam turskim timovima na gostoprimstvu koje su pokazali”, kazao je predsjednik Istanbul Open Sea Yacht Racing Cluba Ekrem Yemlihaoğlu.

Ekrem Yemlihaoğlu

Nakon govora, pobjedničkim ekipama uručene su nagrade.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kup specijalnog dizajna napravljen od otpada

Najveći uspjeh tokom dvije etape utrke Mugla i Istanbul u okviru Predsjedničkih 3. internacionalnih utrka jahti, pokazao je Arçelik Sailing Team sa skiperom Deniz Fıçı osvojivši IRC Maxi i Predsjednički kup.

Sponzor Predsjedničke 3. međunarodne utrke jahti DHL Express, pored ostalog, je sponzorirao izradu specijalne turske šolje koju je kreirao poznati turski kipar Seçkin Pirim, a zanimljivo je da je šolja napravljena od otpada kojeg je iz Mramornog mora izronila svjetska rekorderka u slobodnom ronjenju Şahika Ercümen. Na ovaj način organizatori i sponzori žele ukazati na zagađenje mora i apelirati na javnost kako bi se ono smanjilo, o čemu je govorio izvršni direktor DHL Expressa Turske, Mustafa Tonguç.

Pobjednici Predsjedničke 3. međunarodne utrke jahti u Istanbulu su:

  • Prvo mjesto u IRC O je ENKA CHEESE sa skiperom Levent Peynirci,
  • Prvo mjesto u IRC 1 je BEYMETAL TEAM L R sa skiperom Onur Toka,
  • Prvo mjesto u IRC 2 je AKKİM SAILING TEAM sa skiperom Güney Kaptan
  • Prvo mjesto u IRC 3 je ANKARA JEDRILARSKI KLUB sa skiperom Kaan Parlas
  • Prvo mjesto u IRC 4 je TEAM ATLANTIS sa skiperom Gül Çelikel
  • Pobjednik DHL Corporate Teams kategorije A je DHL TURKEY CORPORATE TEAM sa skiperom Mehmet Suhan Ilhan
  • Pobjednik DHL Corporate Teams kategorije B je DHL UK CORPORATE TEAM sa skiperom Ferhat Öçsel
  • SB A pobjednik je Quickk Sigorta-HSSK sa skiperom Saruhan Çıray
  • SB B Winner je KS GLOBAL LOGISTICS sa skiperom Mehmet Dinçay
  • Pobjednik GEZGİN A je ORION SAILING sa skiperom Mustafa Erol
  • Pobjednik GEZGİN B je UNIVERZITET ALTINBAŞ sa skiperom Hasret Can Ünek
  • Pobjednik GEZGİN C je SARI-1 Piri Reis Univerzitet sa skiperom Hasan Oğuz Genç

Tokom svečane ceremonije uručena su priznanja pobjednicima Kupa Republike, Barbaros Hayrettin Pasha kupa i Plavog domovinskog kupa, koji su organizovani u okviru Istanbulske etape Predsjedničkih 3. međunarodnih utrka jahti. Ukupno je nagrađeno 53 tima.

Kompletna lista konačnih rezultata i detaljne informacije o utrci dostupne su na adresi https://sailturkey.racing .

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Radovac potvrdio da napušta Velež: “Na insistiranje kluba potpisao sam raskid ugovora”

Radovac potvrdio da napušta Velež: “Na insistiranje kluba potpisao sam raskid ugovora”

Sejo Boy zbog odlučnog stava dobio podršku na Facebook-u: Ponosno pristajem da budem provincijalac, ali stav zbog ove lakrdije ne mijenjam – Senzacija

Sejo Boy zbog odlučnog stava dobio podršku na Facebook-u: Ponosno pristajem da budem provincijalac, ali stav zbog ove lakrdije ne mijenjam – Senzacija