in

Sve miriše na otkazivanje revijalnog susreta protiv Rusije

Slatka-Tajna.Eu

Fudbalske reprezentacije Rusije i Bosne i Hercegovine imaju zakazan revijalni susret za 19. novembar u St. Peterburgu.

Fudbalski savezi obje zemlje potvrdili su početkom septembra zakazivanje ove utakmice koja po svemu sudeći neće biti odigrana.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Naime, za 31. oktobar zakazana je tematska sjednica N/FSBiH na kojoj će se još jednom raspravljati o ovoj utakmici, a svi očekujemo da bude i otkazana zbog ogromnog pritiska javnosti, ali i zbog mnogih reprezentativaca koji su poručili da tu utakmicu ne misle igrati.

Prvi su istupili i rekli “ne” igranju ove utakmice Anel Ahmedhodžić, Miralem Pjanić, Edin Džeko, a kasnije Ermedin Demirović, Dennis Hadžikadunić i drugi.

Iako potvrde o otkazivanju ove utakmice još uvijek nema niti od FS Rusije niti od N/FSBiH, dvije su velike naznake da do ove utakmice ipak neće doći. 

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Naime, Rusija je za 17. novembar potvrdila odigravanje utakmice protiv Tadžikistana, a utakmica će se igrati u Dušanbeu, glavnom gradu ove azijske zemlje.

Također, marokanski mediji prije nekoliko dana pisali su kako će ova selekcija 17. novembra igrati upravo protiv Bosne i Hercegovine posljednju provjeru pred nastup na Mundijalu u Kataru, a lokacija odigravanja utakmice trebao bi biti Dubai. Međutim, još uvijek nema zvanične potvrde ni za tu utakmicu.

Bilo kako bilo, teško je za očekivati da bi i Rusi i BiH igrali u tri dana dvije prijateljske utakmice, posebno na tako udaljenim mjestima (Dušanbe – St. Peterburg i Dubai – St. Peterburg), pa svi očekujemo i zvaničnu potvrdu o otkazivanju te utakmice.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

STIŽU RODE U ZADRUGU? Kristina Ina sumnja da je trudna nakon “akcije” sa Zolom

I u nedjelju na moru i uz njega većinom sunčano, drugdje česta magla i oblaci