in

RAT UŽIVO: Zelenski poručio da će se ukrajinska zastava vihoriti na Krimu

RAT UŽIVO: Zelenski poručio da će se ukrajinska zastava vihoriti na Krimu
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Zelenski poručio da će se ukrajinska zastava vihoriti na Krimu
11:20 Zelenskij se jutros obratio i konfrenciji u Berlinu

Zelenskij se putem videa obratio i konferenciji u Berlinu na kojoj se govori o obnovi Ukrajine. 

Rekao je da Ukrajina nije dobila “ni centa za svoj hitni plan oporavka vrijedan 17 milijardi dolara”.

“Rusija uništava sve kako bismo teže preživjeli ovu zimu, kako se Ukrajina što duže ne bi mogla oporaviti od ovog rata, kako ne bismo što dulje mogli integrirati ukrajinski gospodarski potencijal i europski gospodarski potencijal”, rekao je. 

Zelenskij je kazao i da su ruske rakete i bespilotne letjelice iranske proizvodnje uništile više od trećine energetskog sektora njegove zemlje.

Pozvao je na veću vojnu potporu kao i financijsku pomoć kako bi se Ukrajini pomoglo da prebrodi zimu i obnovi se nakon rata. “Neka vidi agresor da mu je cilj nedostižan”, rekao je.

Izrazio je svoje uvjerenje da se Ukrajina bori za sigurnost Europe dok nastoji odbiti Rusiju.

“EU će uz našu pomoć moći u potpunosti i pouzdano zamijeniti prljave ruske izvore energije”, dodao je.

10:40 Zelenskij summitu u Zagrebu: Ukrajinska zastava vijorit će se na Krimu

UKRAJINSKI predsjednik Volodimir Zelenskij obratio se videoporukom Krimskom summitu u Zagrebu.

10:30 Govorili Pelosi i Plenković. Zelenskij: Kad oslobodimo Krim, svijet će biti slobodan

10:00 Proruski dužnosnik: Eksplozija auta u Melitopolju je teroristički napad

Vladimir Rogov, dužnosnik okupirane Zaporiške oblasti kojeg je imenovala Rusija, navodno je ruskim državnim medijima rekao da je eksplozija automobila u blizini ureda ruskog propagandnog kanala ZaTV-a u Melitopolju bila “teroristički napad improviziranom eksplozivnom napravom”.

Na Telegramu je napisao da je snaga eksplozije bila jednaka eksploziji 2 kilograma TNT-a.

09:50 Eksplodirao auto u okupiranom Melitopolju

U eksploziji automobila u blizini ureda ZaTV-a u Melitopolu pod ruskom okupacijom ozlijeđeno je najmanje pet osoba uključujući neke zaposlenike tvrtke, rekli su dužnosnici.

ZaTv je ruski propagandni kanal koji je 1. kolovoza počeo emitirati u okupiranim dijelovima Zaporoške oblasti. Još uvijek nije jasno je li eksplozija bila slučajna ili namjerna, niti je li netko preuzeo odgovornost za incident.

 09:45 Muškarac i žena iz Rusije uhićeni u Norveškoj jer su fotografirali vojni objekt

DVOJE ruskih državljana uhićeno je u Norveškoj zbog fotografiranja vojnog objekta u sjevernom dijelu zemlje. Proteklih tjedana su u Norveškoj privedena četiri Rusa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










09.40 Britansko ministarstvo odbrane objavilo je novi obavještajni izvještaj o stanju u Ukrajini.

U njemu se navodi kako su najmanje 23 potvrđena gubitka ruskog jurišnog helikoptera Ka-52 HOKUM u Ukrajini od početka invazije.

“To predstavlja više od 25% flote ruskih zračnih snaga u službi od 90 Ka-52 i gotovo polovicu ukupnih ruskih gubitaka helikoptera u Ukrajini. Ruski jurišni helikopteri vjerovatno su pretrpjeli posebno oštećenje od ukrajinskih prijenosnih sistema protuzračne odbrane (MANPADS), dok helikopteri često rade s manje dosljednim gornjim pokrovom od borbenih mlažnjaka, što se ne bi očekivalo prema ruskoj vojnoj doktrini”, piše u izvještaju.

Britanski obavještajci navode kako Rusija još uvijek ne uspijeva održati odgovarajuću zračnu nadmoć kako bi pouzdano izvršila učinkovitu blisku zračnu potporu u blizini crte bojišnice, a njezina topnička municija je pri kraju.

“Ruski zapovjednici vjerovatno sve više pribjegavaju provođenju visokorizičnih misija jurišnih helikoptera kao jedne od rijetkih dostupnih opcija za pružanje bliske potpore trupama u borbi”, navode obavještajci.

09.00 U eksploziji automobila u blizini ureda ZaTV-a u Melitopolu pod ruskom okupacijom ozlijeđeno je najmanje pet osoba uključujući neke zaposlenike kompanije, rekli su dužnosnici.

ZaTv je ruski propagandni kanal koji je 1. augusta počeo emitirati u okupiranim dijelovima Zaporoške oblasti. Još uvijek nije jasno je li eksplozija bila slučajna ili namjerna, niti je li neko preuzeo odgovornost za incident.

08.00 Rusi napreduju u dva smjera i pripremaju odbrambene položaje u regiji Herson, potkopavajući obalu – javlja Glavni stožer ukrajinske vojske.

alt

07.00 Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga izvijestio je u novom dnevnom izvještaju da su ukrajinske snage odbile ruske napade u blizini Bilohorivka u Luhanskoj oblasti i Bakhmuta, Bilohorivke, Verhnokamianske, Ivanhrada, Kliščivka, Spirne, Soledara, Marinke i Nevelske u Donjeckoj oblasti.

Rusija je u posljednja 24 sata izvela 12 zračnih napada na Ukrajinu i izvela 60 napada višecevnim raketnim sustavima, objavio je Glavni stožer.

Ukrajinske snage odbijaju ruske napade u blizini 10 naselja, navodi se u izvještaju.

06.00 Ukrajinsko operativno zapovjedništvo “Jug” izvijestilo je da su ukrajinske snage uništile tri ruska skladišta municije na jugu zemlje, ubile 40 ruskih vojnika i uništile tri tenka, protuzračni raketni sistem “Osa” i šest oklopnih vozila 24. oktobra. Ukrajinske snage također su navodno oborile Orlan-10 UAV i dron kamikaza Shahed-131 iranske proizvodnje u Hersonskoj oblasti.

05.00 Rusija ne smije eskalirati sukob u Ukrajini lažnim tvrdnjama da Kijev planira baciti takozvanu “prljavu bombu”, upozorio je šef NATO-a.

Jens Stoltenberg komentirao je tvrdnje Moskve da bi Ukrajina mogla rasporediti takvo oružje, što je izazvalo strahove da bi ga Rusija mogla upotrijebiti i okriviti Kijev.

Stoltenberg je rekao da je razgovarao sa šefom Pentagona Lloydom Austinom i britanskim ministrom odbrane Benom Wallaceom “o lažnoj tvrdnji Rusije da se Ukrajina sprema upotrijebiti prljavu bombu na vlastitom teritoriju”. “Nato saveznici odbacuju ovu optužbu. Rusija ne smije koristiti kao izgovor za eskalaciju. Ostajemo čvrsti u našoj podršci Ukrajini”, napisao je na Twitteru.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

MOLIO SAM SE ZA TEBE: Zola isplakao rijeku suza pred Miljanom

MOLIO SAM SE ZA TEBE: Zola isplakao rijeku suza pred Miljanom

OVAKO IZGLEDA VIKI NAKON NAPADA NA NJENOG SINA: Blijeda i ispijena

OVAKO IZGLEDA VIKI NAKON NAPADA NA NJENOG SINA: Blijeda i ispijena