in

Liječnik-napadač na slobodi, uz mjere opreza

Liječnik-napadač na slobodi, uz mjere opreza
Slatka-Tajna.Eu
Liječnik-napadač na slobodi, uz mjere opreza

Ilustracija

Foto: Leonard Nincevic / PIXSELL

Liječnika koji se prije nekoliko dana verbalno sukobio, a zatim i fizički napao medicinsku sestru u jednoj zagrebačkoj pedijatrijskoj ordinaciji, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu pustio je na slobodu odredivši mu mjere opreza – obveznog javljanja u policijsku postaju i zabranu prilaska žrtvi. 

Liječniku (36) na teret se stavljaju kaznena djela prijetnje i teške tjelesne ozljede u pokušaju. I dok u kninskoj Općoj bolnici, u kojoj je inače zaposlen, još ne znaju kako će ga sankcionirati, ne stišavaju se reakcije iz struke.

Ravnateljica Opće i veteranske bolnice “Hrvatski ponos” u Kninu, Tatijana Šipalo Lilić, dr. med. navodi kako ju još nitko službeno nije kontaktirao te da informacije o incidentu zna samo iz medija. Stoga bolnica još uvijek nije poduzela nikakve sankcije prema svome zaposleniku.

– Mi zasad nemamo službene podatke. Kad nam to bude dostavljeno, mi ćemo sve u skladu s pravnim propisima, koji su predviđeni u našem sustavu i zakonodavstvu između poslodavca i djelatnika provesti sankcije koje pravni propisi budu dozvoljavali, navodi Šipalo Lilić. 

– U ovom slučaju kada je napadač zdravstveni radnik, koji sam zna koliko smo svi opterećeni, onda je to još čudnije, istaknula je predsjednica Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju Mirjana Kolarek-Karakaš.

Podsjetimo, specijalizant radiologije (36) u petak navečer napao je 55-godišnju medicinsku sestru u pedijatrijskoj ordinaciji u Dubravi te ju je vrijeđao, davio, srušio na pod i slomio joj ruku.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Policija je u ordinaciju došla odmah nakon dojave o napadu, oko 18.40 sati. Utvrđeno je da je osumnjičeni počinio prekršaj protiv javnog reda i mira te je priveden u službene prostorije, a potom prepraćen na nadležni sud.

Medicinska sestra je naknadno u Kliničkoj bolnici Dubrava zatražila pomoć zbog dobivenih ozljeda.

Stoga ju je policija pozvala radi iskaza o samom događaju. Njezin je iskaz potvrdio da joj je osumnjičeni prijetio, a zatim ju i tjelesno napao u namjeri da ju teško ozlijedi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Surov, drzak, pogibeljan: Start za zatvora, a onda tuča epskih razmjera

Surov, drzak, pogibeljan: Start za zatvora, a onda tuča epskih razmjera

Recept za jesenski tiramisu stvoren za uživanje uz kafu

Recept za jesenski tiramisu stvoren za uživanje uz kafu