in

Nije se šaliti sa zanosnom agenticom: Poznatog fudbalera “olakšat će” za pravo bogatstvo

Slatka-Tajna.Eu

Čini se da će dobiti spor protiv Dennisa Mana (24), nakon što je fudbaler potpisao za Parmu uz pomoć tvrtke braće Ioana i Victora Becalija.

Suci su odlučili da dogovor između Prodanove i Manna nije ispoštovan i prisilili igrača da agentu FIFA-e plati iznos od 350.000 eura, navodi clujust.ro.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Nalaže se tuženiku (Dennis Man) da plati tužitelju (Anamaria Prodan) iznos od 350.000 eura, što predstavlja ugovorne kazne kao i zakonske zatezne kamate povezane s ovim iznosom, računato od 27.05.2021. (datum podnošenja tužbe) pa do pravomoćne isplate duga”, stoji u zapisniku o izreci presude.

O ovoj odluci oglasio se i jedan Anamarijin avokat koji tvrdi da je agentica u pravu.

“Spor pred Tribunalom Ilfov odnosio se na ugovorni odnos između Anamarije Reghecamf i Dennisa Mana.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Tačnije, sportista je dana 04.09.2016. potpisao petogodišnji ugovor o posredovanju s agentom za igrače, u kojem je utvrđena klauzula o ekskluzivnosti u korist agenta u vezi s pregovorima i sklapanjem budućih ugovora sportskih društava igrača.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Također, strane su uvele klauzulu kazne u iznosu od 350.000 eura u slučaju da jedna od njih ne poštuje odredbe ugovora o posredovanju”, rekao je advokat Sabin Gherdan za drechtsportului.ro.

Ovaj 24-godišnji fudbaler je član Parme od 2020. godine iz koje je stigao iz rumunskog velikana, FCSB-a. 

Inače, Denis Mann uvršten je na spisak selektora Rumunije Edija Iordanescua za utakmice protiv Finske i Bosne i Hercegovine koje će Rumunija igrati koncem septembra u Ligi nacija.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Junaštvo Milića iz Gornjeg Zalukovika opjevao veliki Njegoš

Šok poruka Daliline bivše drugarice za njen rođendan, poslije ovoga letjet će perje!