in

Lash lift – za efekat voluminiziranih trepavica

Lash lift – za efekat voluminiziranih trepavica
Slatka-Tajna.Eu

Podizanje trepavica potpuno je prirodan, polutrajni postupak koji vam daje izgled punijih, gušćih trepavica bez upotrebe hemikalija. Prirodne trepavice su ojačane od korijena, dajući im podignut, produžen izgled. Podizanje trepavica nije trajno jer učinci s vremenom blijede. Općenito, podizanje trepavica traje oko 4 do 6 sedmica, ali to može varirati ovisno o vašim trepavicama i vrsti podizanja trepavica koju odaberete. Uz pravilnu njegu, možda ćete moći produžiti život vašeg lashlifta čak na 6 sedmica.

Proces

Podizanje trepavica trebalo bi biti potpuno bezbolno s minimalnom nelagodom.

  1. Estetičar će vam zalijepiti donje trepavice, odvajajući ih od gornjih trepavica;
  2. Oni će nanijeti serum ili tretman, zapravo bojeći trepavice prema gore od korijena na silikonsku šipku kako bi im dali podignuti, produženi izgled;
  3. Također, mogu nanijeti sredstvo za povećanje volumena i boju;
  4. Na kraju će vam estetičar očistiti i iščetkati trepavice.

Sveukupno, postupak bi trebao trajati oko 45 minuta, a sve što trebate učiniti je zatvoriti oči. Dostupno je nekoliko različitih vrsta podizača trepavica, a uz svaki možete očekivati ​​nešto drugačiji rok trajanja.

 Yumi ili keratinsko podizanje trepavica

Yumi lash lift koristi tretman keratinom. Keratin je protein koji se prirodno nalazi u kosi i noktima, dajući im snagu i glatkoću.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Keratinsko podizanje trepavica zahtijeva primjenu polutrajne otopine za uvijanje kako bi se trepavice podigle od baze do vrha. Umjesto korištenja štapića, koristi se silikonska šipka prekrivena keratinom kako bi se postigao željeni učinak. Ovaj postupak može trajati oko 45 do 60 minuta.

 LVL

LVL, ili podizanje volumena dužine, radi na uvijanju i volumenu trepavica od korijena folikula dlake do vrhova. Štapićem se nanosi balzam za lifting, sredstvo za povećanje volumena, a zatim i boja. Ovaj postupak obično traje oko 45 minuta.

Naknadna njega

Kako bi vaše podizanje trepavica trajalo i pravilno se učvrstilo, morat ćete izbjegavati vlaženje trepavica 24 do 48 sati nakon postupka.Također biste trebali izbjegavati korištenje previše proizvoda na očima nakon podizanja trepavica jer to može smanjiti učinke postupka. Estetičar vam također može dati serume i regeneratore kako bi vaše trepavice bile hidratizirane i zdrave prije sljedećeg podizanja trepavica.

The post Lash lift – za efekat voluminiziranih trepavica appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zadnja nada za spas morskog psa anđela

Zadnja nada za spas morskog psa anđela

IGOR MU ZAPALIO CRNU SVIJEĆU ISPRED DOMA, SAD SE DRUŽE! Milan pričao o tome sa Kojićem: Jasno mi je zbog čega je morao to da uradi! – Senzacija

IGOR MU ZAPALIO CRNU SVIJEĆU ISPRED DOMA, SAD SE DRUŽE! Milan pričao o tome sa Kojićem: Jasno mi je zbog čega je morao to da uradi! – Senzacija