in

PUFBiH: U 149 kontrola otkriveno 70 neprijavljenih radnika

Slatka-Tajna.Eu

Tom prilikom otkriveno je 70 neprijavljenih radnika, 43 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, dva koja nisu imala fiskaliziran uređaj i jedan objekat koji je obavljao djelatnost bez odobrenja za rad.

 

Zbog utvrđenih nepravilnosti je izdan 81 prekršajni nalog s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 326.700 KM.

 

U dva slučaja, zbog ometanja inspektora u vršenju službene radnje, inspekcijski nadzor je završen uz asistenciju policije.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu, te poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


 

Također, poziva i građane, ako imaju saznanja o radu na crno, ali i drugim nepravilnostima, da anonimnu prijavu dostave putem e-maila sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba, SMS poruke na broj mobitela 061 724 610, besplatnog poziva na broj 080 020 333 i pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku „Nepravilnosti“, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Plaćaju da pijete vino u Španiji i Portugalu, dnevnica 240 evra

OSTATAK PARA ĆETE DATI KADA DOĐETE I TO JE TO/ Maca Diskrecija: Cijenja pijenja kafe sa mnom je 1.500 eura! – Senzacija