in

Izgubio nogu, menadžeri ga pokrali i postao konobar: Život mu se sada totalno okrenuo

Slatka-Tajna.Eu

Dario Silva je početkom 21. stoljeća bio fenomenalan napadač, ali je onda došla saobraćajna nesreća koja ga je koštala karijere.

Većini ljubitelja fudbala je poznataa teška životna priča urugvajskog napadača kojem se konačno sreća osmjehnula.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Nakon što je godinama konobarisao i živio na rubu egzistencije dobio je posao kakav je čekao dugo vremena.

Uspio je skupiti nešto novca, ugraditi protezu, a poslije toga je stigao i poziv iz Cadiza da postane skaut tog kluba.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Silva nije previše razmišljao, odmah je prihvatio pozivi i sada sa 49 godina končano ima priliku da ponovo uživa.

“Sada uživam pomalo, to je najvažnije. Uglavnom sam u Madidu jer mi je posao takav da moram puno gledati fudbal. Skautiram za Cadiz i to je vrlo lijepo iskustvo.”

Legendarni Urugavajac burnog karaktera je fudbaler koji ima veoma šarenoliku biografiju. Na terenu je bio veliki borac, a na evropsko tlo kročio je 1995. godine potpisavši za Cagliari. Bio je davež za protivničke odbrane, ali i sudije.

Nakon toga 1998. godine otišao u Španiju, potpisao je za Espanyol gdje se zadržao jednu sezonu. U Kataloniji je bio poprilično miran.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Svoje dane slave doživio je igrajući za Malagu od 1999. do 2003. godine. Tu je pronašao svoje staniče, ali i odgovarajućeg trenera za njegov karakter. Joachin Peiro mu je bio poput oca te mu je često opraštao incidente van terena.

U tom periodu gostovao je i na stadionu Asim Ferhatović Hase. Bilo je to 2002. godine kada je Željezničar dočekao Malagu u play offu za ulazak u krupnu fazu Evropa lige. Meč je završen 0:0, a Silva se nije nadigrao protiv Harisa Alihodžića, Admira Kajtaza, Bulenda Biščevića…

No description available.

Zatim su uslijedili transferi u Sevillu i Portsmouth. Karijeru je okončao 2006. godine nakon što je doživio tešku saobraćajnu nesreću poslije koje mu je amputirana noga.

“Moju zaradu od fudbala su ukrali moji menadžeri”, rekao je Silva gostujući u emisiji jedne španske televizije La Sesta prije nekoliko godina.

Poslije toga je radio i kao konobar u pizzeriji u Malagi. Međutim, nakon tužne sudbine život mu je dao novu priliku i očigledno je da je obilato koristi.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Većina pravi veliku grešku kad odmrzava hranu

RAT UŽIVO: Ukrajinski ministar odbrane razočarao Ruse – ‘Niste nam uništili nijedan HIMARS!’