in

SEJO SEKSON GOVORIO O NELETU: Velikim umjetnicima nekad ne treba zamjeriti

Slatka-Tajna.Eu

Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, frontmen „Zabranjenog pušenja” govorio je mnogim neprijatnim temama.

Sejo je dao je svoje mišljenje o Neletu Karajliću, ali i reagovao na komplimete koje je dobio na vrlo duhovit način.

-Mnogi umjetnici su loši ljudi, nekad se potrefi da su dobri. Umjetnici vrlo često znaju biti budale i vrlo često znaju da zastrane i ne snađu se u nekom društvenom ili političkom trenutku, ali im ne treba zamjeriti. Mnogi su veliki umjetnici bili i nacisti i ksenofobi, ali njihovu umjetnost treba poštovati i cijeniti bez obzira kakvi su bili ljudi – počeo je Sejo, a onda se dotakao Neleta Karajlića, te ga opisao kao nekog ko “povremeneo ima amnezije” i “pogubljen je u mnoštvu različitih verzija iste teme”.

-Nele je ista priča kao ovi umjetnici, možda pogubljen u mnogim stvarima, ali nije pogubljen u onome što je napravio i šta je napisao. Mi se često ne snalazimo, često znamo da napravimo glup korak. Nemojte umjetnike idealizovati i oni su ljudi, i oni znaju da pogriješe. Svako ima loše trenutke.

Dotakao se i pjesme sa novog albuma. Naime, kako se navodi, pjesma je posvećena ubijenom navijaču, a Sejo je sada otkio da li je to istina.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


-Pjesma jeste o Vedranu, navijaču “Sarajeva” koji je ubijen 2009. godine. Ali je više pjesma o vođama navijača koji vode mlade ljude na ta rizična gostovanja i koji ne prihvataju nikakvu odgovornost za njihovu sigurnost i za njihov povratak kući. Kad kažete “Pravda za Vedrana”, krenite od sebe – izjavio je Sejo, piše espreso.rs.

(Express/espreso.rs)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kakva je budućnost barkoda i zašto je važno razmišljati o 2D kodovima za vaše poslovanje?

Trebate li vježbati kada su visoke temperature?