in

Željo: 7 milijuna tereta / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

”U prvih šest mjeseci 2022. godine Fudbalski klub Željezničar je ostvario prihode u iznosu  2.030.419 KM. Ukupni rashodi u istom periodu su iznosili 2.047.480 KM. Iz navedenog je vidljivo da Klub uspješno posluje i da je zaustavio dugogodišnji negativni trend financijskog poslovanja”, priopćeno je iz FK Željezničar.

Foto: Fena / Fudbalski klub Željezničar

Iz FK Željezničar navode da najveća prepreka za daljnji razvoj Kluba, kako u natjecateljskom tako i u infrastrukturnom segmentu, jesu naslijeđene obaveze Kluba koje sa 31. prosincem 2021. godine iznose oko sedam milijuna KM bez uračunate kamate na porezni dug.

”Servisiranje ovih obaveza predstavlja veliki problem za tekuće poslovanje Kluba i ozbiljna je kočnica za njegov dalji razvoj. Osim navedenog, Klub ima potencijalnih obaveza od oko tri milijuna KM, bez uračunate kamate, za sudske sporove koji su u tijeku”, navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako je klub uspio osigurati licencu za natjecanje u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine, izvršio financijsku stabilizaciju, započeo reorganizaciju Omladinske škole i znatno ojačao administraciju Kluba.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


”Prvi tim je pojačan u granicama financijskih mogućnosti i osigurane su kvalitetne pripreme pred novu sezonu. Klub će učiniti sve da u okolnostima stabilizacije ostvari sportski rezultat koji dolikuje njegovom imenu. U razdoblju 1. siječnja – 30. lipnja ove godine isplaćeno je šest plaća uposlenicima Kluba (administracija, prvi tim, stručni stožer i omladinska škola) u koje su uključene i plaće po osnovu duga iz prošle godine, te je uplaćen i određeni dio reprograma i sporazuma prema bivšim uposlenicima. Do kraja srpnja je planirana isplata još jedne redovne plate svim uposlenicima”, navedeno je.

Za šest mjeseci 2022. na ime poreza i doprinosa plaćeno je ukupno 427.982 KM. Za PDV je izdvojeno 36.270 KM. Nisu uzimani krediti niti pozajmice za tekuće poslovanje Kluba. Redovno se servisiraju obaveze po dva kredita koji su uzeti u prethodnim godinama kao i prema većini dobavljača.

”Klub se zahvaljuje našim vjernim navijačima na prekrasnom otvaranju nove sezone i izvrsnoj posjeti koja nam daje nadu u našu svijetlu budućnost. Veliko hvala na podršci akciji učlanjenja preko 12.000 članova koja nam je pomogla da osigurano licencu”, poručili su iz FK Željezničar.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SDP Leader: High Representative offered no concrete solution for Election Law

Pet načina da ublažite oticanje ruku i nogu po vrućini