in

USPJEŠNA DJECA POZNATIH LIČNOSTI NA JEDNOM MJESTU: Studiraju teške fakultete, nema ih u medijima nikada

Slatka-Tajna.Eu

Za većinu poznatih ličnost iz svijeta muzike javnost zna kako izgledaju njihova djeca, uglavnom zato što su ih njihovi slavni roditelji od malih nogu javno eksponirali, pa oni sada, ni krivi ni dužni, nemaju priliku da izaberu život u anonimnosti

Često se mogu čuti priče o njima, gdje izlaze, s kim se druže, zabavljaju, gdje putuju ili koje škole pohađaju. Bez obzira na to što je nekima jedino zanimanje „djeca poznatih roditelja“, oni su popularni, ponekad čak i više od svojih očeva i majki.

Ipak, postoje i ona djeca zvijezda sa prostora bivše Jugoslavije koja ne žele takav život. Oni su odabrali da se školuju, izlaze, provode, putuju, ali daleko od očiju javnosti. Predstavljamo vam neke od njih.

Nasljednice Gorana Bregovića žive u Parizu, gdje se slavni muzičar preselio još prije tri decenije. Najstarija Ema ima 24 godine i ona je likovni umjetnik. Završila je poznatu likovnu akademiju u Nantu.

Zanimljivo je da se o drugim Bregovićevim kćerkama Uni i Luli skoro ništa ne zna, osim toga da su sve tri različite vjere, o čemu je i muzičar govorio.
– Moja djeca, kada su bila mala, ona su u vrijeme Bajrama bili muslimani, jer su se tada dobijali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bili hrišćani, jer su i tada dobijale poklone. Jedna je muslimanka, druga je budista, a treća pravoslavne vjeroispovjesti – rekao je Bregović.

Magdalena, Marija i Iva Pejović kćerke su Ace Pejovića koje je dobio u braku s Biljanom. Sve tri su uzorna i primjerna djeca. Najstarija Magdalena prošle godine je diplomirala na Fakultetu organizacionih nauku i nastavila školovanje u Madridu, dok je srednja Marija još uvijek na studijama medicine. Najmlađa Iva pohađa srednju školu.

– Za njih tri sam samo tata koga vole i koji ih nervira kada se suprotstavi njihovim željama ili namjerama da ostvare nešto što su zacrtale. I obično budem nadglasan jer sam u manjini. Kćerke u moj najveći uspjeh.


Dino Merlin ponosan je otac dvoje djece. Sa suprugom Amelom ima kćerku Naidu (33) i sina Hamzu (27), na koje je izuzetno ponosan. Naida je završila postdiplomske studije na Oksfordu u Velikoj Britaniji i bavi se informatičkim naukama, dok je Hamza trenutno na master studijama muzičkog menadžmenta na Univerzitetu Vestminster.

Merlin je jednom prilikom istakao da je njegova kćerka skromna, dok za sina ne može isto to da kaže jer je on odrastao u vrijeme kada je Dino već stekao bogatstvo svojim hitovima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Glumica Lidija Vukićević iz braka s fudbalerom Mitrom Mrkelom ima sinove Andriju (24) i Davida (21).

Lidija je svoje nasljednike od 2000. godine, kada se razvela, sama odgajala. Obojica su uzorni i vrijedni momci. Andrej je fudbaler, dok će David biti pilot.


Kćerka Mire Škorić i uglednog hirurga Vasilija Jeremića, Milica (24) jedan je od najboljih studenata Medicinskog fakulteta, gdje pohađa šestu godinu. Mira je ponosna na nasljednicu.

U braku sa Suzanom Jovanović Saša Popović je dobio kćerku Aleksandru, koja ima 20 godina i nikada se dosad nije pojavljivala u javnosti.
O njoj se čak malo toga i zna, jer ni njeni roditelji ne pričaju o nasljednici za medije, poštujući njenu želju. Poznato je da Aleksandra studira, da je vrlo skromna i da joj materijalne stvari ne predstavljaju važnost, o čemu svjedoči i njena odluka da punoljetstvo ne proslavi glamuroznom žurkom kao većina njenih vršnjaka. Popović je prihvatio i Suzaninog sina Danijela kao svoje dijete. On je završio studije tonske režije u Sloveniji i već godinama radi u „Grandu“, i nedavno se oženio.

Kćerke Zdravka Čolića Una i Lara odlukom svojih roditelja nikada se nisu javno eksponirale.
Kada je starija napunila 18 godina, njene fotografije su osvanule u javnosti i tada se saznalo da Una pohađa jednu privatnu srednju školu, gdje je godišnja školarina oko 50.000 eura. Mlađa Lara ima 15 godina.

Zanimljivo je da se i Čolina supruga Sandra nikada ne pojavljuje s njim u medijima.

(express/espreso)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U 3. maju prvo porinuće broda nakon četiri godine

Vjerovali ili ne, ali postoji klub u kojem su Džeko i Mane saigrači