in

PJESME ZASLUŽUJU ŽIVJETI: Hus progovorio o tome šta će biti s “Parnim valjkom”

PJESME ZASLUŽUJU ŽIVJETI: Hus progovorio o tome šta će biti s “Parnim valjkom”
Slatka-Tajna.Eu

Nakon koncerta u zagrebačkoj Areni, održanoj krajem marta ove godine, članovi benda “Parni valjak” ponovno će stati na pozornicu i održati još jedan koncert kao počast životu i djelu svom preminulom frontmenu Akiju Rahimovskom.

Koncert ‘Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći…Aki’ održat će se 25. juna u Areni u Puli. Osnivač, gitarista i autor većine pjesama grupe pričao je o temi koja mnoge zanima.

-Nakon Pule nećemo više raditi ovakav koncert, neće biti reprize. Odmorit ćemo, sabrati se, vidjeti reakcije publike i donijeti odluke šta i kako dalje – izjavio je Husein Hasanefendić Hus.

Bend će u Areni u Puli ponovno okupiti goste i prijatelje, uz koje će izvesti bezvremenske klasike “Parnog valjka” te odati počast životu jednog od najvećih rok pjevača naših prostora. Pulu su odabrali jer je riječ je o gradu u kojem Akija pamte po velikodušnom humanitarnom radu u kojem je nagrađen i Poveljom počasnog građanina, istaknuli su.

Osnivač, autor i gitarista Parnog valjka otkrio je i da koncert “Dovoljno je reći…Aki” u Puli neće biti potpuna repriza izvedbe u Zagrebu, već će biti djelimično izmijenjen, u smislu nešto drugačijeg repertoara, kao i gostiju. Progovorio je i o onome što zanima publiku iz čitave regije – šta će dalje biti s bendom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Željeli bismo svirati, jer imam dojam da ću okopniti ako se neću baviti time, a to osjeća i čitav bend. Nama se desila posebna hemija i mislim da bi bila šteta da prestanemo. Te naše pjesme zaslužuju živjeti u izvedbama uživo, a s pjevačima ćemo vidjeti. Osnovni kriterij bit će nam vrhunska kvaliteta – ako mi zaključimo da možemo jednako kvalitetno funkcionirati, onda ćemo naći rješenje i ići ćemo dalje, ali sigurno nećemo ići ispod nivoa koji smo postavili do danas – kazao je.

(Express/ Tportal)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Zanimljivo pojačanje u Borcu: Ljepotica nova funkcionerka u klubu

Zanimljivo pojačanje u Borcu: Ljepotica nova funkcionerka u klubu

‘Vječiti’ direktori državnih agencija BiH

‘Vječiti’ direktori državnih agencija BiH