in

Potpisan memorandum o razumijevanju o revitalizaciji javnih prostora u Mostaru

Potpisan memorandum o razumijevanju o revitalizaciji javnih prostora u Mostaru
Slatka-Tajna.Eu
Potpisan memorandum o razumijevanju o revitalizaciji javnih prostora u Mostaru

U Gradskoj vijećnici Mostara u srijedu je potpisan Memorandum o razumijevanju između Uprave Grada Mostara i projekta “Mostar – Prostori koji pokreću” kojeg financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Dokument utvrđuje postojanje zajedničke želje da se javni prostori u Mostaru učine korisnim, pristupačnim i sigurnim za sve građane te da se konkretizira način suradnje pri izboru prostora za interveniranje i njihovoj revitalizaciji, u duhu transparentnosti i širokog učešća javnosti, priopćili su voditelji projekta.

Potpisivanju Memoranduma nazočio je i Matt Field, britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini.

U priopćenju stoji kako Memorandum potvrđuje namjeru ovog projekta da uloži oko 1,8 milijuna maraka u unapređivanje kvalitete i sadržaja javnih prostora, kao i za podršku inicijativa građana s istim ciljem, dok je oko 230 tisuća maraka planirano za unaprjeđenje Trim-staze, kada se za to pribavi potrebna projektna dokumentacija i prateće dozvole.

Grad Mostar će sa svoje strane osigurati podršku provođenju Projekta, organiziranje javnih rasprava, pribavljanje dokumentacije i tehničke i stručne kontrole radova u okviru projekta.

Memorandum je uime Grada Mostara potpisao Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, dok je Projekat Mostar predstavljala Sanja Lepić, voditeljica ureda People in Need u Bosni i Hercegovini, organizacije koja vodi projektni tim.

“Radostan sam što smo uskladili vizije i ciljeve u kontekstu razvoja grada, a posebno kad je fokus na javnim i zelenim površinama koje su itekako potrebne našim građanima. Sami projekt uključuje angažman Grada, nevladinih organizacija, te svih pojedinaca kojima je razvoj grada imperativ i takav participativni način uređenja javnih prostora po mjeri svakog građana držim kao jedan od najvećih demokratskih procesa upravljanja što rado podržavam”, kazao je gradonačelnik Kordić.

Dodao je da kvalitetnom kolaboracijom i transparentnošću, uz podršku svih navedenih subjekata nastoji učiniti grad Mostar što kvalitetnijim mjestom za život cjelokupne populacije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sanja Lepić, ispred nevladine organizacije “People in Need” u Bosni i Hercegovini izrazila je zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma.

“Ovo je grad s velikim potencijalom za oživljavanje javnih prostora koji mogu biti funkcionalni, pristupačni, otvoreni i koje građani koriste za društveno angažiranje, druženje, učenje i život. Upravo mu građani mogu pomoći da postigne taj potencijal”, rekla je Lepić.

Matt Field, britanski veleposlanik u BiH naglasio je važnost jačanja veze između civilnog društva i lokalne vlade.

“Ostvarenje postavljenih ciljeva moguće je samo kad sve strane ulože zajedničku snagu, kapacitet i znanje u taj proces. A siguran sam da će planirane investicije u javni prostor pod vodstvom građana, podrška inicijativama koje dolaze iz zajednica te participativni mehanizmi demokratskog upravljanja koji direktno odgovaraju na prioritete građana, doprinijeti pozitivnim dešavanjima u gradu”, podvukao je veleposlanik.

Projekt “Mostar – Prostori koji pokreću” vrijedan je 3 milijuna britanskih funti i ima za cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građana.

Kroz projekt će se, do sredine 2024. godine, provesti aktivnosti poput ulaganja u otvorene i zatvorene javne prostore, inicijative financirane od strane zajednice, te zajedničke aktivnosti organizacija civilnog društva i lokalnih vlasti.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ZVIJEZDE IZ SEHARE “NEKI TO VOLE VRUĆE”: Neprolazni zvuk 80-tih

ZVIJEZDE IZ SEHARE “NEKI TO VOLE VRUĆE”: Neprolazni zvuk 80-tih

Lewandowski objasnio debakl od 6:1, ako se takvo nešto uopšte može objasniti

Lewandowski objasnio debakl od 6:1, ako se takvo nešto uopšte može objasniti