in

Lewandowski objasnio debakl od 6:1, ako se takvo nešto uopšte može objasniti

Lewandowski objasnio debakl od 6:1, ako se takvo nešto uopšte može objasniti
Slatka-Tajna.Eu
Lewandowski objasnio debakl od 6:1, ako se takvo nešto uopšte može objasniti


Postigao je gol, a onda blamaža


Reprezentacija Poljske doživjela je sinoć debakl u drugom kolu Lige nacija. Poražena je sa 6:1 od Belgije.



Poslije prvih 45 minuta uopšte nije djelovalo da bi se takvo nešto moglo dogoditi. Lewandowski je doveo Poljake u vodstvo u 28. minuti, a izjednačio je Witsel tri minute prije odlaska na odmor.

Ipak, u nastavku De Bruyne, Trossard s dva gola, Dendoncker i Openda režiraju debakl Poljaka koji je pokušao objasniti i sam Lewandowski.

“Danas nam je nedostajao skok, skraćivanje terena, izlazak iz pozicije. Bili smo previše statični u obrani kao momčad. Nedostajalo nam je snage da napadnemo, zadržimo loptu. Belgijci nisu igrali presing, ali nismo tražili rješenja da ostanemo u posjedu lopte. Belgijci su iskoristili svaku našu grešku. Imali smo samo 60 minuta snage, tada nismo imali dovoljno da obranimo rezultat”, rekao je Lewandowski pa dodao:

“Igra u obrani nas je jako koštala, čak i ofanzivce koji su se morali često vraćati u obranu. Gledajući klasu protivnika, teško je imati snage u takvoj situaciji. Imamo materijala za analizu. Bila je to utakmica koja nam je dala mnogo lekcija kako igrati protiv takvih suparnika. Ne samo u obrani, nego i kada imamo loptu.”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Uvijek sam govorio da kada više napadamo, poslije se osjećamo sigurnije u obrani. Stvorili smo priliku, pokušali smo napasti. Išli smo udarac za udarcem, ali nam je nedostajalo minimalno samopouzdanje. Detalji određuju hoće li suparnik stvoriti tri ili pet prilika”, zaključio je napadač Bayerna. 

Reprezentacija Poljske u subotu igra u Rotterdamu protiv Holandije, a nakon toga slijedi novi duel s Belgijom i to u utorak. 

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Potpisan memorandum o razumijevanju o revitalizaciji javnih prostora u Mostaru

Potpisan memorandum o razumijevanju o revitalizaciji javnih prostora u Mostaru

Naša mala klinika (NMK HRVATSKA) – Ništa nas ne smije iznenaditi – Broj 105  HD

Naša mala klinika (NMK HRVATSKA) – Ništa nas ne smije iznenaditi – Broj 105 HD