in

RAT UŽIVO: Snajperom likvidiran zloglasni Putinov plaćenik, zastrašujući gubici ruskih agresora od početka invazije na Ukrajinu…

RAT UŽIVO: Snajperom likvidiran zloglasni Putinov plaćenik, zastrašujući gubici ruskih agresora od početka invazije na Ukrajinu…
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Snajperom likvidiran zloglasni Putinov plaćenik, zastrašujući gubici ruskih agresora od početka invazije na Ukrajinu…

11.00 Bivši ruski predsjednik, jedan od najbližih Putinovih saveznika i zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev objavio je novi status na Telegramu.

“Često me pitaju zašto su moje objave na Telegramu tako žestoke. Odgovor je da ih mrzim. Oni su gadovi i štreberi. Oni žele smrt za nas, Rusiju. I dok sam živ, učinit ću sve da nestanu”, napisao je Medvedev.

10.45 Izgleda da ne popuštaju borbe na istoku Ukrajine u Severodonjecku i Lisičansku – koji su, kako je rekao ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, postali “mrtvi gradovi”, javlja u utorak BBC.

Borbe za Severodonjeck “u punom su zamahu”, napisao je regionalni guverner Serhij Hajdaj na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Dodao je da je još nekoliko ljudi ranjeno u Lisičansku nakon što su ruske snage pogodile tržnicu i školu.

10.30 Zastrašujući gubici ruskih agresora od početka invazije na Ukrajinu.

09.20 Zloglasni ruski plaćenik, za kojeg se vjeruje da je odigrao ključnu ulogu u masovnom strijeljanju ukrajinskih ratnih zarobljenika i pogubljenjima civila u regiji Donbas, navodno je ubijen.

44-godišnjeg Vladimira Andonova, kojeg su nazivali i Egzekutor zbog njegove brutalnosti u prethodnim ratovima u Siriji i Libiji, ubio je, prema nepotvrđenim informacijama, ukrajinski snajperist u Harkivu.

“U Ukrajini se doznalo za smrt Vladimira Andonova, poznatijeg kao Vaha. Umro je sinoć tijekom izviđanja područja zajedno sa svojim prijateljem”, objavio je ruski Moskovsky Komsomolets, a prenosi Sky News.

Ruskog plaćenika Vladimira Andonova navodno je ubio ukrajinski snajperist u Harkivu, drugom najvećem gradu u Ukrajini.

Andonov je bio dio organizacije mreže nemilosrdnih plaćenika pod nazivom Wagner grupa koji su služili pod ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Navodi se da se borio i u specijalnim snagama u istočnoj strateškoj regiji Donbasa kad je Moskva zauzela Krim 2014. godine.

08.20 Američki povjesničar Phillips O’Brien tvrdi kako bi Vladimir Putin u idućih nekoliko dana mogao predložiti primirje.

– Zbog velikih gubitaka ratnog materijala oni jednostavno nemaju priliku da brzo napreduju. Čak i ako bi Rusi uspjeli probiti rupu u obrambenim linijama, ne bi to mogli iskoristiti da dobiju prednost – rekao je. – Generalno, može se primijetiti da borbena aktivnost u Ukrajini opada i ruske trupe više ne mogu dugo sudjelovati u ratu – dodao je.

– Moskva će zauzeti što je moguće više Donbasa nakon čega će proglasiti pobjedu. Zauzet će Donbas i predložiti prekid vatre. Pokušat će završiti rat i ukinuti neke sankcije – kaže Phillips O’Brien. On smatra kako Kijev neće s time biti zadovoljan. – Sve dok Kijev osjeća da ima pomoć koju želi, vrlo je malo vjerojatno da će se zadovoljiti prekidom vatre. Izgubit će 20 posto svoje nacije – rekao je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku











08.00
Snimka izbliza otkriva kako ukrajinski SOF napada ruski IFV.

07.30 Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel optužio je Rusiju da koristi zalihe hrane kao tajno oružje protiv zemalja u razvoju i okrivio Kremlj za nadolazeću globalnu krizu s hranom, što je potaknulo moskovskog veleposlanika u UN-u da napusti sjednicu Vijeća sigurnosti.

Michel se obratio ruskom veleposlaniku Vasiliju Nebenziji izravno na sastanku vijeća u ponedjeljak, rekavši da je prije nekoliko tjedana vidio milijune tona žitarica i pšenice zaglavljene u kontejnerima i brodovima u luci u Odesi ‘zbog ruskih ratnih brodova koji im priječe put u Crnom moru’.

07.00 Ukrajinska vlada radi na zakonu koji bi odredio engleski kao jezik poslovne komunikacije, rekao je ukrajinski premijer Denis Šmihal.

‘Engleski se sada koristi u poslovnoj komunikaciji u cijelom civiliziranom svijetu, pa će davanje takvog statusa u Ukrajini promovirati razvoj poslovanja, privući ulaganja i ubrzati europsku integraciju Ukrajine’, napisao je na Telegramu kasno u ponedjeljak, ne navodeći što bi zakon podrazumijevao.

Ukrajinski je jedini službeni jezik u zemlji. Prema istraživanju Kijevskog međunarodnog instituta za sociologiju iz 2019. godine, otprilike polovica stanovništva govori uglavnom ili samo ukrajinski, a nekih 30% govori uglavnom ili samo ruski.

Poznavanje engleskog jezika u zemlji se poboljšava, ali Ukrajina još uvijek zaostaje za nekim od svojih istočnoeuropskih susjeda.

06.30 Neprijatelj nastavlja jurišati na Severodonjeck, javlja Ukrainska pravda.

Slika

06.00 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski priznao je da ruske snage imaju brojčanu prednost u bici za Severodonjeck, ali je inzistirao da ukrajinske snage imaju ‘sve šanse’ za uzvrat. ‘Naši heroji ne odustaju od položaja u Severodonjecku. U gradu se nastavljaju žestoke ulične borbe’, rekao je u svom najnovijem nacionalnom obraćanju, dodajući ‘ukrajinski Donbas je jak’. Severodonjeck i njegov bratski grad Lisičansk ‘danas su mrtvi gradovi’, rekao je Zelenski.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

HARI MATA HARI – Besplatan koncert na Stojčevcu – Hayat Production

HARI MATA HARI – Besplatan koncert na Stojčevcu – Hayat Production

KNJIGA KOMEMORACIJE U PARLAMENTU VELIKE BRITANIJE POVODOM TRIDESETOGODIŠNJICE OPSADE SARAJEVA

KNJIGA KOMEMORACIJE U PARLAMENTU VELIKE BRITANIJE POVODOM TRIDESETOGODIŠNJICE OPSADE SARAJEVA