in

HRT: Odvjetnici navijača najavili žalbe

Slatka-Tajna.Eu

Privedeni navijači

Foto: HTV / HRT

Županijski sud u Velikoj Gorici svim je navijačima Hajduka, koji su se u subotu sukobili s policijom na autocesti kod odmorišta Desinec, odredio jednomjesečni istražni zatvor. Riječ je o 42 osobe.

Zbog brojnosti, na ročišta su dolazili u skupinama po 10, a sve je završilo sinoć nakon 22 sata.

Kako se doznaje – mnogi su negirali krivnju i branili se šutnjom, a pred velikogoričkim sudom sinoć su se okupili članovi obitelji nekih uhićenih.

– Mi smo svi svjesni da se tamo događalo nešto što nije bilo primjereno i što je bilo protuzakonito. Međutim, izjednačaavanje krivnje u odnosu na sve 44 osobe, mislim da to nije nešto što bi trebalo raditi u kaznenom postupku, kaže Tomislav Barišić, odvjetnik uhićenog navijača.

– Apsolutno ćemo se žaliti, smatramo da takva odluka nema zakonsko uporište, smatramo da se istražni zatvor mogao zamijeniti i mjerama opreza, dodaje Tihomir Mišić, također odvjetnik jednog od navijača. 

Laušić: Na vidjelo izašla složenost problematike

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mate Laušić, stručnjak za sigurnost, u emisiji Studio 4 je rekao kako je očekivao odluku suda da privedeni u navijačkom neredu dobiju jednomjesečni istražni zatvor s obzirom na težinu počinjenih dijela.

– Ovaj puta nije bio sukob navijačkih skupina pa da policija intervenira. Prvi puta su meta napada bili policajci. To je bio direktni napad na službene osobe na izvršavanju službene dužnosti, rekao je.

Dodaje kako je došla na vidjelo složenost problematike. Smatra kako se treba preustrojiti i policija i klubovi i HNS, ali i pravosuđe. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Bh. odbojkaši otputovali u Skoplje, sutra protiv Sjeverne Makedonije

U sjedištu FUZIP u Sarajevu održan godišnji sastanak vodnih inspektora u FBiH