in

Inflacija će trajati duže vrijeme

Slatka-Tajna.Eu

Državni tajnik u Ministarstvu financija Stjepan Čuraj

Foto: Dnevnik / HRT

Više smo puta u posljednje vrijeme čuli da je vrijeme jeftinog novca iza nas. Jeftin novac svakako je omogućio da se lakše nosimo i s pandemijom i sa situacijom u Ukrajini, no čini se da je tomu došao kraj. Državni tajnik u Ministarstvu financija Stjepan Čuraj kazao je u središnjem Dnevniku HTV-a kako se u posljednje vrijeme vidi da u Hrvatskoj imamo poskupljenja, no, ona nisu velika, ali su prisutna. Dodao je kako inflacija nije na razini velike financijske krize. 

“Inflacija će trajati duže vrijeme”

Naglasio je da će inflacija trajati duže vrijeme.

– Pitanje je samo kolika će biti, poručio je.

Kamate će biti veće i za građane i za gospodarstvo. Borba protiv toga je povećavanje netto plaća.

– S većim dotokom novca, građani zadržavaju nivo potrošnje, gospodarski rast, ali sama kupovna moć se smanjuje. Sigurno tu ima nekih mjera, naravno to nisu samo porezne politike, nešto drugo se treba napraviti, naglasio je državni tajnik u Ministarstvu financija.

“Osobni odbitak treba prepustiti jedinicama lokalne samouprave”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Hrvatska narodna stranka jučer je predstavila svoj program mjera. Čuraj je istaknuo kako njegova stranka smatra da osobni odbitak treba prepustiti u potpunosti jedinicama lokalne samouprave.

– Imamo prijedlog za 36 satni radni tjedan, koji bi smanjio pritisak i povećao produktivnost, ali bi omogućio ljudima da nađu i drugi posao, naravno koji to žele, poručio je. 

“Ulaskom u eurozonu Hrvatskoj se smanjuje premija rizika”

Sljedeće godine Hrvatska je dio eurozone. Samim ulaskom u eurozonu inflacija se povećava. Državni tajnik u Ministarstvu financija Stjepan Čuraj kazao je kako će Hrvatskoj ulazak u eurozonu donijeti puno više dobroga.

Ulaskom u eurozonu Hrvatskoj se smanjuje premija rizika, a i sami kreditni rejting, koji govori kako će se Hrvatska zaduživati, govori o sigurnost ulaska u eurozonu, odnosno da kamate građanima neće rasti, ili će rasti vrlo malo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

MAID HEĆIMOVIĆ JE SAVRŠEN MUŽ: Trudnu Ajlu nosi u naručju

Prva liga FBiH sve bliže Olovu