in

VOJNI ANALITIČAR NAJAVLJUJE: ‘Ukrajina bi uskoro mogla krenuti u oslobađanje velikog dijela zemlje, Putin je ostao usamljen…’

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/frq5so8xoaahexk.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/frq5so8xoaahexk.jpg”,”caption”:”Izvor: Twitter”,”bg”:”dededf”}]

Otkad je počeo rat u Ukrajini, strahuje se njegovog prelijevanja na druge zemlje. U tom kontekstu često se spominje i Moldavija, kao iduća ruska meta. O toj mogućnosti, kao i o evakuaciji civila iz Mariupolja, u Dnevniku Nove TV govorio je vojno-sigurnosni analitičar Ivica Mandić.

“Zasad, kako stvari stoje, nema indikacija da bi se rat mogao proširiti. Izvršen je napad u Pridnjestrovlju pod lažnom zastavom ruskih snaga. Poduzet je niz mjera, posebno pomoći Rumunjske prema Moldaviji. Nemamo više indikacija da bi to moglo eskalirati”, rekao je vojni analitičar Ivica Mandić u Dnevniku Nove TV, govoreći o strahovima Moldavaca od eskalacije sukoba.

Stanje u Azovstalu

Komentirao je i izvlačenje civila iz čeličane Azovstal u Mariupolju, a na pitanje hoće li to utjecati na stanje na bojištu odgovara da se nije puno promijenilo.

“U smislu vezivanja ruskih snaga u Mariupolju, ništa se nije promijenilo. Morat će držati velike snage jer se procjenjuje da je dolje 2000 vojnika. To je ogromna snaga i oni će vezivati velik broj ljudi za sebe.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuS obzirom na to da se radi o skloništima u više razina, nije moguće lako provesti operaciju. Žrtve ruske vojske brojale bi se u tisućama. To bi bilo strašno teško napraviti.”

O toku ku rata i Putinu

Mandić je govorio i o mogućem toku rata. “Bude li se relativno brzo implementirala ova oprema koja je došla sa Zapada, mogli bismo u iduća dva tjedna vidjeti obimne napadne operacije ukrajinske vojske za oslobođenje zemlje”, rekao je Mandić.

Kaže da se Putina više niko ne boji te da su međunarodni pritisci urodili plodom, pa se dopustila i evakuacija civila iz Mariupolja. Putin, kaže, ostao je usamljen te radi na ruku SAD-u, čiji će jedini problem nakon ovog rata na međunarodnom planu biti Kina.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nemanja Matić se oprostio od Old Traforda, ovacije 73.000 ljudi

Manchester United kao nekada, ali slaba je to utjeha navijačima