in

Mesi ima najslabiju efikasnost od svih napadača u pet najjačih liga Evrope

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaler PSŽ-a Lionel Mesi igra prvu sezonu nakon odlaska iz Barselone i neće je pamtiti po dobrom jer je u svim takmičenjima postigao samo devet pogodaka.

On je u prvoj sezoni u PSŽ-u osvojio titulu prvaka Francuske, a učestvovao je sa četiri pogotka u 23 odigrane utakmice što je daleko od njegovog renomea kojeg je imao u Barseloni.

Realizacija mu je kriminalno loša što se može vidjeti iz podataka o efikasnosti i realizaciji velikih šansi, piše “Nova.rs”. U posljednjoj sezoni za Barselonu Mesi je postigao 30 golova u 35 utakmica.

Prema podacima “SofaSkora”, Mesi je igrač koji ima najslabiju efikasnost među svim napadačima koji igraju u pet najjačih liga Evrope, a da su pokušali da pogode iz minimalno 60 udaraca. Njegov procenat realizacije iznosi tek 5,4 odsto, odnosno Mesi pogodak slavi nakon otprilike svakog 19 udarca prema suparnikovom golu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Drugi na toj listi je napadač hrvatske reprezentacije i igrač Hofenhajma Andrej Kramarić sa procentom od 5,7, a sljedi ga Lilov Burak Jilmaz s 5,8.

Ukoliko se u obzir uzmu samo velike šanse, Mesi je i tu najgori u konkurenciji 165 igrača iz “liga petice” koji su imali 10 ili više pokušaja iz takvih prilika. Procenat Mesijeve realizacije takvih šansi iznosi tek 8,3 odsto.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

NISMO SE SLAGALI IZA KAMERE: Albina i Mario ispali iz “Plesa sa zvijezdama”

RAT UŽIVO: Zelenski upozorava na globalnu krizu s hranom; Rusija nastavila granatirati čeličanu nakon evakuacije civila