in

Mesi ima najslabiju efikasnost od svih napadača u pet najjačih liga Evrope

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaler PSŽ-a Lionel Mesi igra prvu sezonu nakon odlaska iz Barselone i neće je pamtiti po dobrom jer je u svim takmičenjima postigao samo devet pogodaka.

On je u prvoj sezoni u PSŽ-u osvojio titulu prvaka Francuske, a učestvovao je sa četiri pogotka u 23 odigrane utakmice što je daleko od njegovog renomea kojeg je imao u Barseloni.

Realizacija mu je kriminalno loša što se može vidjeti iz podataka o efikasnosti i realizaciji velikih šansi, piše “Nova.rs”. U posljednjoj sezoni za Barselonu Mesi je postigao 30 golova u 35 utakmica.

Prema podacima “SofaSkora”, Mesi je igrač koji ima najslabiju efikasnost među svim napadačima koji igraju u pet najjačih liga Evrope, a da su pokušali da pogode iz minimalno 60 udaraca. Njegov procenat realizacije iznosi tek 5,4 odsto, odnosno Mesi pogodak slavi nakon otprilike svakog 19 udarca prema suparnikovom golu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Drugi na toj listi je napadač hrvatske reprezentacije i igrač Hofenhajma Andrej Kramarić sa procentom od 5,7, a sljedi ga Lilov Burak Jilmaz s 5,8.

Ukoliko se u obzir uzmu samo velike šanse, Mesi je i tu najgori u konkurenciji 165 igrača iz “liga petice” koji su imali 10 ili više pokušaja iz takvih prilika. Procenat Mesijeve realizacije takvih šansi iznosi tek 8,3 odsto.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NISMO SE SLAGALI IZA KAMERE: Albina i Mario ispali iz “Plesa sa zvijezdama”

RAT UŽIVO: Zelenski upozorava na globalnu krizu s hranom; Rusija nastavila granatirati čeličanu nakon evakuacije civila