in

ŽIKA JAKŠIĆ IZA SEBE IMA DVA PROPALA BRAKA: Težak sam za život udvoje

Slatka-Tajna.Eu

Producent i voditelj Žika Jakšić u mladosti je živio na relaciji Srbija – Njemačka, a u svojim intervjuima često je isticao da je tamo radio kao spasilac na bazenu i čistač.

On je sada otkrio nepoznate detalje iz života i karijere, a tom prilikom dotakao se i prve supruge, koju je i upoznao u Njemačkoj.

– Ja sam tamo 1990. upoznao moju prvu suprugu, mi smo se zaljubili tamo, a vjenčali smo se u Aleksandrovcu. Sljedeće godine se bend rasturio, bilo je povoljnije da se svira u Srbiji. Ostao sam tamo zbog ljubavi, a oni su se vratili. Tamo sam čak jedno vrijeme svirao i s Nijemcima, period ‘91, kad sam svirao rok muziku. Onda se zaratilo, sjećam se kad je počeo rat ovdje, planirao sam da se vratim, vratio sam se dva dana prije nego što su izbili sukobi u Hrvatskoj. Došao sam kući tačno na vrijeme kad je počeo rat, zajedno sa ženom. Sjećam se da je ona imala svoj frizerski salon u Njemačkoj, mi smo ga spakovali i donijeli u Aleksandrovac kako bismo mogli da živimo tu, nismo još imali djece, bili smo godinu dana u Srbiji. Insistirala je, zbog ratnog stanja, a ja sam imao papire, da se vratimo i vratili smo se ‘93. u Njemačku – ispričao je on.

Ipak, njihov brak nije potrajao, pa se Žika razveo od supruge, te je sada otkrio šta je bio glavni razlog.

– Kad su djeca u pitanju, mogu opet samo da kažem – Bogu hvala. Od Sneže sam se razveo kad je Andrija imao šest godina, tek je pošao bio u školu. Razveli smo se jer sam previše težak za život udvoje, previše sam samostalan, teško se prilagođavam bilo kakvim ularima, pa na kraju krajeva i ularima i stegama koje, samim tim, i brak neumoljivo nosi. Nismo imali nikakav problem, svađu, prevare, već prosto nismo mogli da uskladimo svoje životne stavove i želje – rekao je Jakšić i dodao:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku– Isti slučaj je bio i s Dajanom, ali ja se nisam udaljio i uvijek sam bio prisutan u Andrijinom životu. Čak i kad smo bili kilometrima daleko i kada sam bio u teškim situacijama i finansijski, ja sam uvijek stajao za njega i, eto, on je završio ozbiljne škole.  I evo danas, mojoj prvoj ženi koja je meni veliki prijatelj, i ja njoj, naravno, mogu samo da zahvalim što mu je usadila najljepše moralne i etičke norme i zbog toga što je vrijedan i pametan dečko, on je jedno divno stvorenje, moj anđeo i u tom smislu sam zahvalan Bogu i njoj. I znam da to nije moj uspjeh, ali na kraju će se mjeriti kao moj uspjeh, a meni mnogo znači u ovim godinama da imam dete koje mi ne pravi probleme, već ono koje je kvalitetan čovjek u ovom društvu i svijetu – zaključio je Žika.

Piše: N. N.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ruski teniser: Đoković ima problema sa psihom, a ne misterioznim virusom

Poznati sastavi za utakmicu koja bi mogla mnogo toga odlučiti