in

Globalne krize dramatično su se odrazile na život i rad pomoraca

Slatka-Tajna.Eu

Dubrovnik: Kongres Sindikata pomoraca o administrativnim i zdravstvenim problemima

Foto: HTV / HRT

Sedmi Kongres Sindikata pomoraca Hrvatske održava se u Dubrovniku. Više od 120 sudionika raspravlja o administrativnim problemima pomoraca te zdravstvenim problemima vezanim uz stres. HRT-ova novinarka Morana Baričević rekla je da je pomorski kruh sa sedam kora dodatno otežan kada se događaju globalne krize, poput pandemije, koje smo bili svjedoci ili agresije na Ukrajinu, koja se događa u posljednja dva mjeseca. 

Globalne krize dramatično su utjecale na život i rad pomoraca

Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan naglasio je da su se globalne krize dramatično odrazile na život i rad pomoraca.

Prvo je pandemija pomorce dovela u dramatično stanje, jer su ljudi ostajali na brodu i više od petnaest mjeseci. Rat u Ukrajini također će imati reperkusije na život i rad pomoraca.

– Sada gubimo isto jedan velik broj pomoraca, koji neće moći ukrcavati i iskrcavati s broda Ruse i Ukrajince, a oni čine veliku populaciju svjetskih pomoraca. Nažalost, cijenu uvijek plate pomorci, rekao je Melvan. 

Nije lako biti pomorac

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Biti pomorac vrlo je opasno zvanje, odnosno zanimanje. Dan danas neke se kompanije pridržavaju toga da se dva člana iz iste obitelji ne ukrcavaju na isti brod.

Pomorci se suočavaju i s mnogo administrativnih teškoća. Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan naglasio je da pomorci uvijek mogu računati na svoj sindikat.

Oni se stalno moraju i educirati. Pod velikim su stresom jer puno rade, a malo je vremena za odmor. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

CRNO I ZLATNO: Seka Aleksić proslavila 41. rođendan

“BARBARA SVE VRIJEME PLAČE, NE IZLAZI IZ STANA!” Isplivali detalji raskida – pobijesnila zbog Lazićevog hapšenja – Senzacija