in

Istorijska utakmica Nikole Jokića

Slatka-Tajna.Eu

​Nikola Jokić je sinoć odigrao sjajnu partiju (35 poena, 16 skokova i 6 asistencija), pobijedio Memfis Grizlije sa 122:109, uveo svoje Denver Nagetse u plej of, i usput postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je u toku jedne regularne sezone imao 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.

“Ovaj tip je stvarno veliki košarkaš”, rekao je jednostavno njegov saigrač Bouns Hajlend.

Jokićeva istorijska noć (da ponovimo, 35 poena, 16 skokova i 6 asistencija, 4 ukradene lopte, uz šut iz igre 16-24, 1-3 za tri poena, 2-2 sa linije penala), počela je – krvavo: Džeren Džekson mu je nabio lakat u čelo i arkadu već u prvom minutu, i Somborac je bio sav obliven krvlju.

Morao je Nikola dvaput na klupu, da mu se zaustavi krvarenje, a ostatak utakmice nosio je traku za glavu.

“Nema pitanja o tome ko je MVP. Ima drugih velikih igrača. Ali ono što je Nikola Jokić uradio ove godine, kroz šta smo sve prošli sa ovim timom – to je potpuno nevjerovatno. Bio je dobar prošle godine, ali još bolji ove”, rekao je Jokićev trener Majkl Meloun poslije utakmice.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Podsjetimo, uprkos tome što su skoro cijelu sezonu igrali bez 2. i 3. najboljeg igrača u timu, Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora, Nagetsi su uspjeli da budu 6. tim na moćnom zapadu, a još uvijek mogu da postanu šampioni sjeverozapadne divizije NBA ako pobijede Lejkerse, a Juta izgubi protiv Finiksa i Portlanda.

Sinoć je Eron Gordon bio dobar sa 22 poena, i mnogo je pomogao Jokiću, dok je u timu Memfisa najraspoloženiji bio Dezmond Bejn sa 14 koševa, prenosi Telegraf. Nije im igrao superstar Dža Morant, koji zbog povrede koljena pauzira od 18. marta.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kako ga prepoznati i kako se zaštititi?

Čampara, Tanović i Muzur: Dodatno ćemo ojačati Policijsku akademiju FMUP-a