in

SINGERS & FRIENDS – Predstavljaju singl “Sarajevo” – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Grupa umjetnika okupila se i pripremila je singl „Sarajevo“. Povodom Dana grada Sarajeva, građanima poklanjaju pjesmu posvećenu glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Šesti april najznačajniji je datum u historiji grada. To je dan kada su „zajedničkim naporima i žrtvama sarajevskih patriota – Srba, Muslimana i Hrvata“ oslobođeno Sarajevo.

U sklopu ovog projekta uključeni su kvalitetni bosanskohercegovački autori, muzičari i producenti. Singl „Sarajevo“ otpjevali su: Negra Čičić, Ajsela Zoronjić, Aida Lemešević, Nedim Bašić, Alen Hadžić Morris i Selam Tufekčić.

Mnoštvo i lijepih i ružnih događaja veže se u glavnom gradu naše države. Ovaj dan simbol je sarajevskog iskoraka u novo vrijeme nakon razaranja 1945. godine i početak novog ratnog razaranja 1992. godine. Na ovaj dan grad se oslobodio od nacističkog i fašističkog okupatora, a onda je na taj dan, 47 godina kasnije, ponovo počela njegova ratna okupacija. Međutim, Sarajevo je preživjelo i živi.

Autori muzike su Melisa Salihović-Ibrahimbegović i Alen Lemešević koji je bio zadužen i za aranžman. Tekst prepun emocije i sarajevskog duha napisala je također Melisa Salihović-Ibrahimbegović.

Mnogi kažu da je Sarajevo voljeti lako, što zbog njegovih ljepota, što zbog emocije koju grad ima. Ako se boriš za slobodu i pravdu, dočekat ćeš je, kad-tad!

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U video spotu koji je pripremila ekipa, u režiji Alena Hadžića Morrisa, isprepliču se ilustracije Dragana Rokvića i ples Anje Čurković. Sve je ovo upakovano u jednu lijepu priču koja je spremna da ugleda svjetlost dana.

Zato svima onima koji grad Sarajevo smatraju svojim gradom, svima onima koji ga vole i poštuju, svima onima koji se odnose prema njemu sa poštovanjem poklanjamo singl „Sarajevo“ koji možete poslušati u nastavku.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sjajni Dragan Nikolić poslije Skoplja odlazi sa klupe Borca

RAT UŽIVO: Masovno naoružavanje ukrajinskih snaga, voz sa tenkovima i drugim oklopnim vozilima krenuo prema Ukrajini