in

Još jedan poznati ukrajinski sportista poginuo braneći državu

Slatka-Tajna.Eu

U nedjelju se u Srbiji održavaju predsjednički izbori.

Uprkos tvrdnjama Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da se birački spisak svakodnevno ažurira, novinari i brojne nevladine organizacije ukazivale su da se na spisku mogu naći i oni koji već godinama nisu među živima.

Jedan takav slučaj, po svemu sudeći, dogodio se u Prijepolju. Naime, sportske.ba saznaju da je poziv za glasanje dobio i rahmetli Sead Hadžifejzović “Beli” poznati odbojkaški trener i sportski novinar, koji je prije 17 godina preminuo nakon duge i teške bolesti.

Hadžifejzoviću je svojevremeno dijagnosticiran rak, ali je nakon liječenja u Srbiji, uspio da se privremeno oporavi. Potom se preselio u Sarajevo gdje je nekoliko godina radio kao sportski novinar u Avazovom Sportu, a kao trener je uspješno vodio i odbojkašice Igmana sa Ilidže. Bolest mu se, nažalost, vratila pa je 2005. preminuo u 43.godini života.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kada pomenete prijepoljsku odbojku prva asocijacija je legendarni “Beli”, čovjek koji je devedesetih obnovio čuvenu prijepoljsku školu odbojke. Na čuvenim terenima u parku “Narodnih heroja”, udario temelje zlatnom dobu prijepoljske odbojke, devedesetih godina godine.

Beli je bio ne samo trener, nego i prvi operativac kluba, koji je po sponzoru dobio ime OK Fap Livnica, a godinama je radio i u nedjeljniku Polimlje.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

BRENA U ŠEMI SA POZNATIM MUZIČAREM, ISPLIVALA SKRIVANA SLIKA?

DOŠLA JE UŽIVATI U KONCERTU, JER JE SKROMNO BIĆE: Grašo raznježio pričom o Hani