in

Vučić priznao da se Srbija ne može suprotstaviti potezima Kosova

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će biti nastavljeni pritisci u vezi sa Kosovom i ponovio optužbe na račun kosovskog premijera Aljbina Kurtija i crnogorskog predsjednika Mile Đukanovića u “pokušajima da zaustave Srbiju u ekonomskom napretku”. Vučić je na TV Prva odbacio tvrdnje britanskog Guardiana da je mir na Balkanu ponovo ugrožen, i nekoliko puta ponovio da “Guardian mnogo voli da laže”.

„Oni su patološki lažovi, ja takve lažove nisam vidio kao u Guardianu“, rekao je Vučić i naveo da „to nije slučajno“.

Britanski list Guardian objavio je da je mir na Balkanu ponovo ugrožen, te da se vlade EU moraju suprotstaviti srbijanskoj vlasti prije nego što bude kasno. U analizi o situaciji u Evropi, Velikoj Britaniji i Zapadnom Balkanu pominje se i Srbija Aleksandra Vučića kao „Putinov trojanski konj“.

Vučić je rekao da postoje pokušaji da se mir ugrozi, kao što je “sve što su uradili oko izbora da izazovu sukob”.

“Nije tajna da 90 posto glasova dobijam na Kosovu i Metohiji i računali su da neće Vučić željeti da odustane od 50.000 glasova, natjerat ćemo ga da uđe u to, a onda ćemo da vidimo šta ćemo da izmislimo, kakav incident i koga ćemo da protjeramo. Ja sam zato molio Srbe sa Kosova i Metohije da čuvamo mir”, rekao je Vučić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Dodao je da ako razlika u izbornom rezultatu treba da bude 50.000 glasova, ne treba ni da ima većinu.

On je rekao da može da “nacrta scenario, jer Srbi ne bi dozvolili upad sa oružjem na biračka mjesta, već bi se branili”, ali i potvrdio da je istina “da Srbija još od 1999. ne može da se suprotstavi jednostranim potezima Prištine”.

Jedini posao Kurtija i Đukanovića da ogovaraju Srbiju

Kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića optužio je da im je “jedini posao da ogovaraju Srbiju i govore da je Vučić ‘mali Putin’, ne bi li cijeli Zapad natovarili na vrat Srbiji i zaustavili je u ekonomskom napretku”.

Kada je riječ o sankcijama Rusiji, predsjednik Srbije je ponovio da je Srbija samostalna država i da trpi napade jer neki “vole da se iživljavaju”, ali ne mogu na velikom narodu, pa pronađu mali.

On se osvrnuo na NATO bombardovanje ponovivši da je Srbija bombardovana “potpuno nevina”.

Dodao je da “ovo govori baš da bi ga čuli strani ambasadori” i da on “nije kleknuo ni u Bijeloj kući, pa neće da kleči ni pred lažovima iz Guardiana”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Eriksen zaigrao za Dansku nakon 276 dana, pa pogodio!

Uvredljivo je, stvarno nije u redu: Mina Kostić odbrusila voditeljki zbog nepristojnog pitanja, nastao muk u studiju! – Senzacija