in

Bosna i Hercegovina se divi načinu na koji Kina organizuje Zimske Olimpijske igre

Slatka-Tajna.Eu

Kvesić i Karić u Pekingu

Zimske Olimpijske igre u Pekingu počinju za tri dana.




E. Ganibegović



“Šef reprezentacije Bosne i Hercegovine stigao je u Peking i svjedočio pripremama Kine za Zimske olimpijske igre u Pekingu koje teku na sjajan način, čemu se bh. strana duboko divi i osjeća olakšanje”, rekao je jučer Marijan Kvesić, predsjednik Olimpijskog odbora BiH.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Istog dana, Kvesić i Ji Ping, kineski veleposlanik u BiH, Banjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, prisustvovali su svečanosti obilježavanja Kineske Nove godine i Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

Kvesić je u svom govoru istaknuo kako je uvjeren da će Kina unatoč pandemiji koja je u tijeku, održati izvanredne Zimske Olimpijske igre. Poželio je olimpijcima dviju zemalja puno uspjeha.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Sutra je (danas, op.a) kineska nova godina tigra i sretan sam što to obilježavam kao i Zimske olimpijske igre u Pekingu. Sretan sam i što će BiH poslati šestočlanu sportsku delegaciju za sudjelovanje na Olimpijadi u Pekingu. Nadamo se da će postići dobre rezultate, jer su oni ambasadori prijateljstva između naših zemalja”, rekao je veleposlanik Ji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bosnu i Hercegovinu u Kini će predstavljati šest takmičara. Najviše, njih tri, nastupit će u Alspkom skijanju, a to su Elvedina Muzaferija, Esma Alić i Emir Lokmić.

Strahinja Erić i Sanja Kusmuk takmičit će se u skijaškom trčanju, dok će Mirza Nikolajev biti jedini naš predstavnik na sankanju.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Najčitaniji španski dnevni list preporučuje posjetu Sarajevu

Viktor Živojinović smuvao Zvezdu Granda: Ova pjevačica je nova snajka Lepe Brene!