in

Sarajlije ostaju bez grijanja / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Ilustracija

KJKP ”Sarajevogas” danas je priopćio kako je ograničena isporuke plina od dobavljača Energoinvesta d.d. Sarajevo, koja nije dovoljna za opskrbu svih kupaca u Kantonu Sarajevo, posebno u razdoblju kada dolazi do značajnog pada temperature, kao što je najavljeno za sljedeće dane.

”Kako bi se očuvao plinski sustav i osiguralo opskrbu plinom kupaca koji nemaju mogućnost korištenje alternativnih goriva, ekipe KJKP ‘Sarajevogas’ su u dogovoru sa KJKP ‘Toplane- Sarajevo’ na terenu i sa plinskog sustava isključuju sve kotlovnice koje mogu koristiti lož ulje.

Također, danas su informirani i svi veliki gospodarski i poslovni subjekti, a koji imaju tu mogućnost, da od sutra koriste isključivo alternativna goriva. Ovo je neophodno jer u slučaju pada pritiska u plinskom sustav ispod granice funkcionalnosti, odnosno nesrazmjerne potrošnje prirodnog plinskog u odnosu na ograničene količine koje su na raspolaganju može doći do dugoročnog prekida isporuke za cca. 60.000 individualnih potrošača u Kantonu Sarajevo, a koji nemaju mogućnost korištenja alternativnih goriva. Također, apeliramo na sve potrošače da racionaliziraju potrošnju”, naveli su iz ovog poduzeća.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuNestabilnosti plinskog sustava, doprinjela je i dvostruko veća potrošnja ArcelorMittala u odnosu na uobičajnu, što predstavlja problem u situaciji kada Energoinvest za FBiH isporučuje ograničene količine plina, dodali su iz ”Sarajevogasa”.

”Ukoliko se steknu uvjeti za isporuku dovoljnih količina plina, svi potrošači će biti na vrijeme informirani. O svemu je obavješteno Ministarstvo komunalne, gospodarske, infrastrkture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS”, stoji na kraju priopćenja KJKP ”Sarajevogas”.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Od sutra u BPK Goražde izdavanje QR potvrda

Kakva priča o Šaćiru Zenuniju, taksisti kojeg je raja zbog njegovih “situacija” prozvala “Sarajevski transporter”…