in

Kako se živi u najbogatijoj općini u Hrvatskoj?

Slatka-Tajna.Eu

Kako se živi u najbogatijoj općini u Hrvatskoj?

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Nova analiza Instituta za javne financije pokazala je da je Općina Medulin u 2020. godini bila najbogatija u Hrvatskoj. Ostvarila je najveće ukupne prihode od 77 milijuna kuna što je iznos jednak zbroju ukupnih prihoda 24 najsiromašnije općine. Takve prihode, kao i titulu najbogatije, općina većinom duguje turizmu. Kako se živi u najbogatijoj općini u Hrvatskoj? 

Htjeli smo to najprije upitati stanovnike. No, nismo našli nikoga. Što zbog bure, a što zbog nekih drugih razloga.

– Vidi se da je Medulin najbogatija općina u Hrvatskoj. Rekli su nam da će biti vrlo teško naći sugovornike. Zašto? Zato što nikoga nema. A zašto nikoga nema? Zato što su svi na skijanju, rekao je novinar Marko Percan.

Medulinci uživaju u zasluženom zimskom odmoru. Jer preko ljeta se itekako narade. I ove je godine Medulin bio najuspješnija općina po broju ostvarenih noćenja. Prihodi dakle uglavnom dolaze od turizma. No, zahtjevna su ova COVID vremena, kažu poduzetnici.

Suradnja s općinom je dobra, no imaju i savjete.

 – Što se tiče lokalne zajednice, tu je bilo manje pomoći u smislu da su se gospodarstvenici rasteretili po pitanju koncesijskih odobrenja, no sugerirali smo da bi trebalo napraviti malo više i na smanjenju poreza na potrošnju i na smanjenju doprinosa za komunalnu naknadu, naglasio je član Uprave Wilim turist d.o.o., Banjole Vjekoslav Ladavac.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










A za ostale stanovnike pak, podatak da je Medulin najbogatija općina znači da će biti više novca za ulaganje u infrastrukturu. Općina najavljuje projekte.

– Modernizacija javne rasvjete, sve će se prebaciti na LED rasvjetu, i ulagat će se u prometnice na ulazu u naselje i u ostale po cijeloj općini, istaknuo je načelnik općine Medulin Ivan Kirac.

Novca bi trebalo biti za sve. Jer ove godine proračun najbogatije hrvatske općine iznosi gotovo sto milijuna kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

UMIJEM DA OPSUJEM,ALI NE PRED KAMERAMA: Snežana Đurišić je najtiša članica žirija “Zvezda Granda”

Igrali smo ozbiljno od početka